Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2020,
14.05

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

2

Natisni članek

Liga NBA Dallas Mavericks Fenerbahče Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov

Četrtek, 3. 9. 2020, 14.05

3 leta, 8 mesecev

Igor Kokoškov o Luki Dončiću

Kokoškov: Če bi Phoenix izbral Dončića, jaz danes ne bi bil v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

2

Luka Dončić in Igor Kokoškov | Igor Kokoškov je v sklopu reprezentance kot trener spremljal napredek Luke Dončića, v ligi NBA te priložnosti ni dobil. | Foto Sportida

Igor Kokoškov je v sklopu reprezentance kot trener spremljal napredek Luke Dončića, v ligi NBA te priložnosti ni dobil.

Foto: Sportida

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance, danes pa trener turškega Fenerbahčeja Igor Kokoškov se je za Socrates Magazine razgovoril o izjemni sezoni Luke Dončića čez lužo in razmišljal o tem, kaj bi bilo, če bi Slovenca leta 2018 na naboru izbral Phoenix Suns, pri katerem je takrat služboval.

Brandon Ingram
Sportal Dončić kot novinec "predober" za novo nagrado

Dobri dve leti sta minili od nabora lige NBA 2018, na katerem je Luka Dončić postal najvišje uvrščeni slovenski košarkar na naborih. Kot tretjega po vrsti so ga izbrali pri Atlanta Hawks, a ga nato v menjavi igralcev poslali k Dallas Mavericks. 21-letnik je v premierni sezoni postal najboljši novinec lige NBA, hkrati pa vlečni voz moštva iz Teksasa.

Luka Dončić
Sportal Negotovost pri Dončićevih

Tako hitrega napredka ni pričakoval nihče, je prepričan Kokoškov. | Foto: Getty Images Tako hitrega napredka ni pričakoval nihče, je prepričan Kokoškov. Foto: Getty Images Lani eden najbolj nadarjenih, zdaj med peščico najboljših

O njegovih izjemnih predstavah je v Turčiji za Socrates Magazine spregovoril mož, ki Ljubljančana dobro pozna. "Izjemno uspešen košarkar, njegov razvoj je zastrašujoč. Lani je bil eden najbolj nadarjenih igralcev na svetu, danes je med peščico najboljših košarkarjev na svetu. In pri tem ne smemo pozabiti, da je star le 21 let in bo igral še kakšnih 17, 18 let," je o Dončiću dejal Igor Kokoškov, ki je slovensko reprezentanco leta 2017 popeljal do naslova evropskega prvaka.

Luka Dončić
Sportal Konec sezone za "pretepenega" Dončića

Če bi izbrali Dončića ...

Dončić je s soigralci Dallasa pred dnevi končal sezono, v prvem krogu so jih izločili člani Los Angeles Clippers, a srbski strokovnjak je prepričan, da Slovenec v prihodnosti lahko poseže na sam vrh. "Če bo ostal zdrav, ni možnosti, da ne bi osvojil prstana. Ne vidim sile, ki bi ga lahko ustavila. Vedeli smo, da bo eden najboljših, toda kdo je pričakoval, da bo takšno raven dosegel tako hitro? Mislim, da nihče. Kdor bo rekel, da je to pričakoval, laže," 48-letnik priznava, da ga je tako hiter napredek nekdanjega varovanca presenetil. Če bi Luko Dončića leta 2018 na naboru izbral Phoenix, ki je izbiral kot prvi, bi bilo Kokoškovo službovanje pri Sunsih najverjetneje daljše od ene sezone. | Foto: Getty Images Če bi Luko Dončića leta 2018 na naboru izbral Phoenix, ki je izbiral kot prvi, bi bilo Kokoškovo službovanje pri Sunsih najverjetneje daljše od ene sezone. Foto: Getty Images

Kokoškova so vprašali tudi, kaj meni, da bi se zgodilo, če bi leta 2018 Phoenix Suns na naboru izbrali Dončića (izbirali so prvi in se odločil za DeAndreja Aytona). Srb je dal vedeti, da njegovo službovanje pri Sunsih - v sezoni 2018/19 je bil trener - najverjetneje ne bi bilo tako kratko: "Danes ne bi sedel tukaj z vami v Atasehirju."

Po omenjenem naboru je eno sezono vodil Phoenix, a se moral po njej posloviti. Sledila je kratka selitev k Sacramento Kings, kjer je deloval kot pomočnik, danes pa je glavni trener Fenerbahčeja in selektor Srbije.

Preberite še:

John Thompson
Sportal Slovo trenerja, ki je Iversonu rešil življenje
Butler in Dragić
Sportal Goran Dragić je našel ameriškega brata
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bo moral seči v žep
Goran Dragić
Sportal Butler je v drami ustregel Dragićevi želji

 

Ne spreglejte