Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2020,
10.20

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Mangok Mathiang

Četrtek, 17. 9. 2020, 10.20

3 leta, 8 mesecev

IZ CEDEVITE OLIMPIJE

Hujša poškodba centra Olimpije, ki je že prestal operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Košarkarska ekipa Cedevita Olimpija je na sredinem treningu doživljala pravo dramo. Avstralski center južnosudanskih korenin Mangok Mathiang je na zadnjem večernem treningu pred superpokalom utrpel zlom golenice in mečnice desne noge, že v noči na četrtek so ga operirali v ljubljanskem kliničnem centru.

Kar 208 centimetrov visoki, 27-letni Mangok Mathiang se je Cedeviti Olimpiji pridružil letos poleti, sezona pa se je zanj najverjetneje končala, še preden se je začela. "V imenu KK Cedevita Olimpija se iskreno zahvaljujem osebju Kliničnega oddelka za travmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, saj so ob poškodbi Mangoka Mathianga takoj priskočili na pomoč in se odzvali na naš klic. Vsi skupaj smo si želeli, da pripravljalno obdobje mine brez resnejših poškodb, a na žalost sreča tokrat ni bila na naši strani. O poteku rehabilitacije Mangoka bomo javnost obveščali sproti, napravili pa bomo vse, da bo potekala temeljito, pod strokovnim nadzorom, absolutno pa pri njej ne bomo hiteli, saj KK Cedevita Olimpija zagovarja stališče, da je zdravje pomembnejše od rezultatskih uspehov. Vsi skupaj si želimo, da Mangok čim hitreje okreva, z naše strani pa bo deležen vse pomoči in podpore, ki jo bo potreboval," je neljubi dogodek na sredinem treningu komentiral direktor Olimpije Davor Užbinec.

Kdo je Mangok Mathiang?

Mangok Mathiang, ki je bil leta 2017 izbran na naboru lige NBA, se je Sršenom iz Charlotta pridružil med poletno ligo v Orlandu, avgusta pa je s Hornetsi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni ligi NBA. Avgusta 2018 se je Mathiang pridružil Cremoni in z njo tudi osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Lanskega julija je prestopil v Turčijo in v sezoni 2019/20 v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoka, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge. Bahçeşehir je nastopal tudi v Fibinem evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju dosegal 12,3 točke, 11,2 skoka, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28 minutah in 7 sekundah igre.

Misli pri superpokalu

Poškodba košarkarja, ki bi moral biti v sezoni pomemben član zasedbe, je kajpak velik udarec za Ljubljančane. Le-ti v sezono uradno vstopajo s superpokalnim obračunom proti novomeški Krki. Ob zmagi nad Dolenjci v Kranju bi bila to šele prva lovorika združenega zagrebško-ljubljanskega kluba. Ljubljanska Olimpija je bila sicer osemkrat zmagovalec superpokala, nazadnje leta 2017, zadnja klubska lovorika pa nosi letnico  2018. Tedaj so bili "zmaji" državni prvaki.

Jaka Blažič | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zagotovo oboji nismo v optimalni formi. Seveda se bomo s Krko udarili za prvo lovoriko sezone in oboji bomo dali vse od sebe, da zabeležimo zmago. Krka ima dobro moštvo, sestavljeno iz mešanice izkušenih in nadarjenih košarkarjev,'' dvoboj z Novomeščani pričakuje trener Jurica Golemac, ki je dodobra premešal igralsko zasedbo.

Med redkimi "staroselci" je Jaka Blažič, ki bi ob ljubljanski zmagi kot kapetan pred praznimi kranjskimi tribunami tudi dvignil superpokal. "Ne glede na vse – želimo to lovoriko. Veseli smo, da se sezona znova začenja. Verjamem, da enako velja tudi za naše tekmece. Čaka nas zanimiva tekma. Naša naloga je, da analiziramo igro košarkarjev Krke in se dobro pripravimo na obračun,'' razmišlja eden od treh zlatih reprezentantov v zasedbi Cedevite Olimpije.

Preberite še:

KK Krka Novo mesto
Sportal Boj za prvo lovoriko z jasnim ciljem: Postaviti se po robu močni Olimpiji
Ne spreglejte