Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 9.53

8 let

Hrvate vznemirja virus nediscipline

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako pri Ciboni kot tudi pri Zadru sklepni del priprav na novo sezono ni bil prav miren, za kar je ob nekoliko slabših rezultatih pripravljalnih tekem poskrbela tudi neposlušnost košarkarjev.

Trenerja Cibona in Zadra Velimir Perasović ter Aco Petrović bi kljub tradicionalnem rivalstvu, ki bo zaradi boja za evroligaško vstopnico v prihodnje še nekoliko bolj izrazito, te dni našla kar nekaj skupnih tem. Obema namreč težave povzroča občasna neposlušnost podrejenih, zato najboljša hrvaška kluba le nekaj dni pred začetkom lige NLB spreminjata ekipo. Petroviću jo je zagodel povratnik Damir Markota, ki je po nesporazumu s trenerjem izpustil gostovanje v Rusiji, kar je Perasovića še dodatno razjezilo. V Rusijo ni potoval niti organizator igre Earl Calloway, a je imel očitno bolj utemeljen razlog, tako da se je že pridružil pripravam Zagrebčanov. Tudi Markota je skušal z opravičilom omiliti svoj "prekršek", a je Perasović ostal zvest načelom in zatrdil, da ga v ekipi ne potrebuje. O njegovi končni usodi bo ob koncu tedna odločala disciplinska komisija kluba, medtem pa je Cibona v svoje vrste že pripeljala nov obraz. Pogodbo z "volkovi" je tako že podpisal Američan Rawle Marshall, ki se je v jadranski druščini dokazoval kot član Hemofarma.

Klubsko vodstvo je stopilo na trenerjevo stran tudi v Zadru, čeprav je zaradi sedmih zaporednih porazov na pripravljalnih tekmah ozračje v Dalmaciji nadvse napeto. Petroviću se je na gostovanju v Franciju po robu postavil 203 cm visoki Romel Beck. Slednji ni želel vstopiti v igro, kar je že tako vročekrvnega Petrovića še dodatno razjezilo. "On ali jaz," se je glasilo že večkrat izpostavljeno stališče brata pokojnega Dražena Petrovića. Aco je seveda dosegel svoje. Klub je stopil na njegovo stran in 26-letnemu košarkarskemu popotniku z mehiškim potnim listom začel iskati novega klubskega delodajalca. Dalmatinski mediji so kaj kmalu ponudili prvo rešitev - Union Olimpijo. Toda v Tivoliju zaenkrat o Becku (še) ne govorijo, v Zadar pa naj bi se še pred prvim krogom regionalne lige preselil nekdanji član Splita Marlon Garnett.

Ne spreglejte