Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

2

Natisni članek

Aco Petrović Luka Dončić Luka Dončić EuroBasket 2017

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Hrvaški selektor z izbranimi besedami o Luki Dončiću #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

2

Luka Dončić in Goran Dragić | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ime Luka Dončić je v svetu košarke zelo cenjeno, pa čeprav slovenski čudežni košarkarski deček šteje vsega 18 pomladi. Selektor hrvaške izbrane vrste Aco Petrović je navdušen nad tem, kar počne, in poudarja, da v Evropi že dolgo ni bilo tako vsestranskega igralca. V hrvaškem taboru so se o njem pogovarjali tudi na treningu dan po tekmi.

Na prvih štirih tekmah je bil Luka Dončić najboljši strelec slovenske izbrane vrste. Njegovo povprečje je znašalo 20 točk na tekmo in pritegnil je veliko pozornosti, saj je še vedno star le 18 let. Na zadnji proti Ukrajini se je ustavil pri osmih točkah, prav toliko skokih in štirih podajah.

Najboljšo predstavo je prikazal v soboto proti Hrvaški, ko so se številke zaustavile pri 27 točkah, osmih skokih in petih podajah. Navdušil je tako slovenske kakor tudi hrvaške ljubitelje košarke.

Dončić razred nad vsemi, o njem so se pogovarjali tudi dan po tekmi

"On je razred nad vsemi, kar jih je bilo v zadnjih 10 ali 15 letih na tem igralnem mestu. Razred ali dva višje. Vsa čast," je selektor Hrvaške Aco Petrović namenil lepe besede Luki Dončiću. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "On je razred nad vsemi, kar jih je bilo v zadnjih 10 ali 15 letih na tem igralnem mestu. Razred ali dva višje. Vsa čast," je selektor Hrvaške Aco Petrović namenil lepe besede Luki Dončiću. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tudi stroka o njem govori z izbranimi besedami, zlasti o tem, kar počne pri teh letih.

"Vsaka beseda je odveč. Veličastno je videti fanta pri teh letih, da na parketu počne takšne stvari. In to v katerih trenutkih in na kakšen način ... V Evropi dolgo ni bilo tako vsestranskega igralca, tako mentalno in atletsko razvitega. On je razred nad vsemi, kar jih je bilo v zadnjih 10 ali 15 letih na tem igralnem mestu. Razred ali dva višje. Vsa čast," je selektor Hrvaške Aco Petrović pel hvale na račun slovenskega čarovnika na košarkarskem igrišču.

O Luku so se pogovarjali hrvaški košarkarji tudi v nedeljo, ko je Slovenija premagala Ukrajino, Hrvaška ekipa pa je imela zatem trening. Njegov priimek se je slišalo v pogovoru med Dariom Šarićem in Darkom Planinićem. Kaj natanko sta se pogovarjala, ni bilo mogoče razbrati, zdelo pa se je, da sta govorila o njegovi predstavi.

Član Reala Madrid je dobre predstave iz kluba tako prenesel v reprezentančno okolje, selektor Igor Kokoškov mu zaupa in mu namenja pomembno vlogo v slovenski ekipi. Ob Goranu Dragiću je glavni kreator slovenske igre in prav z njim je naša reprezentanca dobila košarkarja, ki bi lahko tudi v ključnih trenutkih pomembnih tekem stopil v ospredje, saj ga organizatorji igre zaradi višine zelo težko pokrivajo v obrambi, povrhu vsega pa ima zelo dober pregled nad igro in mu ni težko najti prostega košarkarja.

"Ne smete se ujeti v zanko. Enako kot mi."

"Ne smete se ujeti v zanko. Enako kot mi. Pavšalno lahko naštejemo 12 reprezentanc, ki bi se lahko v osmini finala bojevale za medalje. Slovenija je lahko med njimi, lahko pa gre domov prvi dan boja na izpadanje," opozarja Petrović. | Foto: MaPa "Ne smete se ujeti v zanko. Enako kot mi. Pavšalno lahko naštejemo 12 reprezentanc, ki bi se lahko v osmini finala bojevale za medalje. Slovenija je lahko med njimi, lahko pa gre domov prvi dan boja na izpadanje," opozarja Petrović. Foto: MaPa A hrvaški selektor opozarja na pretirano evforijo, saj številni v Sloveniji že pogledujejo proti medalji na EuroBasketu: "Ne smete se ujeti v zanko. Enako kot mi. Pavšalno lahko naštejemo 12 reprezentanc, ki bi lahko v osmini finala dosegle boj za medalje. Slovenija je lahko med njimi, lahko pa gre domov prvi dan boja na izpadanje. Vsi gremo lahko domov. Pomembno je, da si pripravljen v pravem trenutku. Sistem je krut. V osmini finala se obeta osem neverjetnih tekem. Nikomur ne bo lahko. Ne smeš se ukvarjati s tem in ustvarjati evforije. To nima smisla."

Ne spreglejte