Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
9. 5. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Torek, 9. 5. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić: Z Dončićem po kolajno na EuroBasket

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Slab mesec po koncu sezone v ligi NBA najboljši slovenski košarkar Goran Dragić uživa v sproščenih ritmih domače Ljubljane, a z enim očesom že pogleduje proti svoji zadnji reprezentančni akciji v karieri.

Čeprav mu je reklo, da je povsod lepo, najlepše pa doma, nadvse blizu, pa se Goran Dragić vsekakor ne bi branil poznejše vrnitve s Floride v Ljubljano. Vse do zadnjega je namreč upal, da bo sezono v ligi NBA podaljšal v končnico, a se je moral z moštvom Miami Heat na koncu sprijazniti z devetim mestom v vzhodni konferenci.

"Po 30 porazih na prvih 41 tekmah nam je bilo težko. A nato smo obrnili sezono in se celo na zadnji tekmi borili za preboj v končnico. Sezona je bila torej posledično uspešna," pravi Gogi, več kot zadovoljen tudi z individualno statistiko, predvsem s povprečjem 20,3 točke na tekmo.

Še brez košarke

"Ko se sezona konča, kot po pravilu pet dni ne vem, kaj bi počel sam s seboj. Ni več tekem, treningov, druženja s soigralci … Ritem se spremeni. No, jaz sem se zamotil z otrokoma," o prvih tednih dolgega pomladno-poletnega premora pripoveduje 31-letni kapetan slovenske reprezentance, ki se že dober teden potika po Ljubljani.

Košarkarske žoge še ni prijel v roko. Za vzdrževanje telesne pripravljenosti mu ob prepotrebnem počitku in urah z družino ter prijatelji zadostujeta tenis ter tek. Že čez dva tedna se bo lotil tudi specializiranih treningov, izrazito košarkarsko pa bo premor med dvema sezonama obarvan šele po prvem avgustu, ko se bo pridružil pripravam slovenske reprezentance na evropsko prvenstvo na Finskem in v Turčiji.

Poleti znova v slovenskem dresu. | Foto: Sportida Poleti znova v slovenskem dresu. Foto: Sportida

Sanjski tandem Dragić – Dončić

Še vedno vztraja, da bo letošnji EuroBasket njegovo zadnje poglavje v reprezentančni zgodbi. Zaradi poškodbe Zorana Dragića ga bržčas ne bo mogel skleniti v bratskem tandemu. Veseli pa se, da bo prvič v karieri združil moči z 18-letno vzhajajočo zvezdo madridskega Reala Luko Dončićem.

"Videl sem nekaj njegovih čarovnij. Je fenomenalen košarkar. Letošnji napredek je bil izjemen. Veselim se, da bova združila moči. Verjamem, da nama bo šlo sodelovanje dobro od rok. Lahko se dopolnjujeva. A tu nisva le midva, vseh pet na parketu mora delovati homogeno," pravi član Miamija.

Čas za kolajno?

"Najprej se moramo zbrati v polnem številu. Upam, da ne bo poškodb. Nato se moramo dobro pripraviti in na prvenstvu dobiti čim več tekem," pogleduje proti poletju. Ko govori o reprezentanci, za katero je prvič zaigral pred enajstimi leti, rad uporabi besedno zvezo "dober rezultat". A ob dodatnih vprašanjih je vendarle bolj konkreten. Ne skriva, da želi kot kapetan Slovenijo popeljati celo do zgodovinske prve članske kolajne na velikih tekmovanjih. "Dober rezultat? Zadovoljen bi bil s kolajno," pravi.

"Vsi mladi fantje so dozoreli. Za Gašperjem Vidmarjem in Edom Murićem je dobra sezona v Banvitu. Odlično se razvija omenjeni Dončić, tu je tudi Jaka Blažič. Gre za košarkarje, ki imajo nekaj izkušenj iz evrolige ali z reprezentančnih tekmovanj. Zdaj je napočil čas, da, tokrat še zadnjič z mojo pomočjo, skupaj napademo kolajno," dodaja Ljubljančan na začasnem delu v ligi NBA.

Gogi, kdo bo prvak?
V ligi NBA: "Golden State ali Cleveland. Težko napovem."

V Sloveniji: "Nisem prav podrobno spremljal, a bi vseeno dejal, da bo prvak zmagovalec polfinalnega para Union Olimpija – Krka."
 

 

Ne spreglejte