Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 9. 2017,
13.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić Klemen Prepelič

Nedelja, 17. 9. 2017, 13.14

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić v slogu svojega brata Zorana

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Goran Dragić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Če bomo pravi, bo dovolj za kanto," je o uspehu v finalu evropskega prvenstva proti Srbiji prepričan slovenski košarkar Klemen Prepelič, kapetan Goran Dragić pa dodaja: "Zagotovo bo to ena najlepših tekem v mojem življenju. Ne glede na rezultat. V obrambi bomo morali gristi, metati parket ven."

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto: Slovenski košarkarji so po veliki četrtkovi zmagi v polfinalu nad Španijo postali nacionalni junaki. Dokopali so se do zgodovinske članske medalje na večjih tekmovanjih, a se ne nameravajo zaustaviti. Zanima jih zlato.

"Gremo po zlato medaljo"

Goran Dragić in Klemen Prepelič na tem prvenstvu igrata izvrstno. | Foto: Vid Ponikvar Goran Dragić in Klemen Prepelič na tem prvenstvu igrata izvrstno. Foto: Vid Ponikvar "Ostala je še ena tekma. V finalu se ne igra, ampak zmaguje. Srbe poznamo že dolga leta. Pripravljeni smo na boj in gremo po zlato medaljo," je jasen Klemen Prepelič, ki na tem prvenstvu igra kot v transu.

V velikem finalu bo imel tudi podporo družine in prijateljev, že zdaj pa se zahvaljuje vsem Slovencem, ki bodo pripotovali na finalno tekmo. Ta se bo začela ob 20.30: "Vsi so z nami. To nas navdaja z optimizmom."

Mnogi pričakujejo zelo razburljivo tekmo, nekateri celo napovedujejo, da bosta ena ali dve žogi odločili dvoboj za zlato medaljo EuroBasketa.

"Metali se bomo na glavo"

Navijači bodo šesti igralec slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Navijači bodo šesti igralec slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar "Bog ve, kdaj bo spet takšna priložnost. Metali se bomo na glavo. Glave moramo ohraniti trezne in biti vso tekmo osredotočeni. Potrpežljivi in požrtvovalni moramo biti. Če bomo, bo dovolj za kanto. Nobenega se ne bojimo, gremo po zlato," je optimističen Prle.

V slovenskem taboru veliko pričakujejo od kapetana Gorana Dragića, ki je na dobri poti, da postane najkoristnejši košarkar evropskega prvenstva (MVP). Če bo Slovenija osvojila zlato medaljo, bo ta lovorika prišla v njegove roke, a bolj ko to si želi dvigniti pokal za osvojitev prvenstva visoko v zrak.

Metali bodo parket ven, kot je vedno govoril Zoran Dragić

"Srbi imajo zelo močno ekipo. Igrajo fizično košarko. Njihova glavna igralca sta Bogdan Bogdanović in Boban Marjanović. Preostali sestavljajo to okostje. Dobro si pomagajo v obrambi. Mislim, da imamo svoje možnosti, ki jih nameravamo uporabljati. Prav je, da so samozavestni. Mi smo tudi. Če se uvrstiš v finale, je ekipa samozavestna. Tekma bo zanimiva, zelo dobra za navijače. Mislim, da bo dvorana polna," se Dragić veseli tekme.

Danes zvečer bi rad dvignil v zrak pravi pokal, ki ga bo prejela najboljša reprezentanca evropskega prvenstva. | Foto: Vid Ponikvar Danes zvečer bi rad dvignil v zrak pravi pokal, ki ga bo prejela najboljša reprezentanca evropskega prvenstva. Foto: Vid Ponikvar Nato se je dotaknil navijačev: "Veliko nam pomeni njihova podpora. Ko smo bili otroci, smo vsi sanjali, da bomo nekega dne igrali za svojo državo. Lepo je videti, koliko navijačev te podpira, diha s tabo, vsi se veselijo te tekme. Zagotovo bo to ena najlepših tekem v mojem življenju. Ne glede na rezultat bom zelo vesel. Seveda se bo treba dobro pripraviti, gristi v obrambi, vreči ven parket," je v slogu svojega brata Zorana Dragića sklenil Goran, ki je po včerajšnjem večernem treningu dejal: "Dan pred tekmo je kot pred nevihto. Vse je še mirno, vsi smo še igrivi, se smejemo, na dan tekme, ko se zjutraj zbudiš, pa delaš vse, kar je v načrtu."

Ne spreglejte