Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
25. 8. 2016,
10.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Eric Spoelstra reprezentanca

Četrtek, 25. 8. 2016, 10.53

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić s posebnim obiskom iz ZDA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovensko košarkarsko reprezentanco le še šest dni loči od začetka kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Motor ekipe Goran Dragić vidi, kako bi lahko igro še izboljšali. V prihodnjih treh dneh bo imel kar dva trenerja nad seboj. V Ljubljani bo namreč trener Miami Heat Eric Spoelstra.

Slovenija je po sredini zmagi nad Makedonijo z 82:67 še naprej neporažena v sklopu priprav na kvalifikacije za EuroBasket 2017. Te se bodo začele 31. avgusta s tekmo proti Kosovu, v skupini pa sta še Bolgarija in Ukrajina.

"Na trenutke mi je težko igrati, ker nekateri ne razumejo stvari"

"Drugače je to, da je veliko mladih fantov." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Drugače je to, da je veliko mladih fantov." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida A igra še ni povsem takšna, kot bi si v naši izbrani vrsti želeli. "Nekaj še manjka, zlasti komunikacija v obrambi. V napadu stvari lepo tečejo. Vedno damo od 85 do 90 točk. V obrambi tekmecu velikokrat dopustimo napadalen skok, zlasti takrat, ko igramo z nižjo postavo. Vsi bomo morali zapirati in skakati. Komunikacija je na trenutke dobra, nato slabša. Od 25 do 30 minut nam uspeva, nato pademo ali smo utrujeni … Da bomo še bolj suvereni, moramo to izboljšati," pravi Goran Dragić.

Na zadnji tekmi je prispeval 12 točk, devet podaj, imel pa je tudi sedem izgubljenih žog. In kako je njemu, ker pred njim ni večjega tekmovanja kot v preteklih letih, ampak le kvalifikacije?

"Drugače je to, da je veliko mladih fantov. Na trenutke mi je težko igrati, ker nekateri ne razumejo stvari. Nato je veliko gneče in ne morem kreirati. Makedonci so nam dobro branili vsak pick'n'roll, in ko potem podaš žogo ven, drug igralec postane kreator. Drugega kreatorja pa nimamo. Usesti se bomo morali ali pa premešati akcije, da bomo žogo sprejeli v teku in tako končevali akcije," odgovarja Gogi.

V Ljubljani glavni trener Miami Heat

Glavni trener Miami Heat Eric Spoelstra bo tri dni preživel s slovensko reprezentanco ter spremljal, kako trenira in igra Goran Dragić. | Foto: Getty Images Glavni trener Miami Heat Eric Spoelstra bo tri dni preživel s slovensko reprezentanco ter spremljal, kako trenira in igra Goran Dragić. Foto: Getty Images Dotaknil se je tudi izgubljenih žog, ki jih je bilo proti Makedoniji preveč: "Včasih kdo narobe stoji. Če hočeš igrati hitro, mora biti prostor zelo dobro pripravljen. Igralci morajo teči v kot in ne na 45 stopinj. Kadar igraš pick'n'roll, so vsi v raketi in potem ni prostora, da bi naredil igralca viška. Na trenutke je v redu. Če bomo igrali pravo obrambo in če bomo šli na odprt teren, bo lažje."

Od danes do nedelje bo Dragić pod dodatnim drobnogledom, saj je v Ljubljano pripotovala ekipa Miamija na čelu z glavnim trenerjem Ericom Spoelstro in njegovim pomočnikom. Ker bo Goran v prihodnji sezoni eden od nosilcev igre, so prišli pogledat, kako trenira v izbrani vrsti.

"Videti želijo Gorana in v teh dneh bodo gosti Košarkarske zveze Slovenije in naše ekipe. Ericu, s katerim sva dobra prijatelja, sem že pred prihodom povedal, da je reprezentanca Goranova ekipa, kakor je tudi Miami. Prisoten bo na vseh naših treningih, ogledal si bo tudi sobotno tekmo s Črno goro. Zagotovo bo imel povedati kakšno stvar. Za sodelovanje smo odprti," je o tem povedal novi slovenski selektor Igor Kokoškov.

Ne spreglejte