Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
27. 5. 2014,
14.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić reprezentanca svetovno prvenstvo Beno Udrih

Torek, 27. 5. 2014, 14.10

7 let, 12 mesecev

Goran Dragić: Ne grem na dopust, ampak se borit (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dan po tem, ko je sporočil, da bo igral na svetovnem prvenstvu v Španiji, je Goran Dragić stopil tudi pred predstavnike sedme sile in razložil, kako se počuti, kakšne želje imajo v klubu ...

"Odločili sem se že pred enim tednom. Potreboval sem še nekaj časa, da sem se pogovoril s Phoenixom. Podpirajo me pri odločitvi. Osebno sem se pogovoril doma tudi z ženo. Se že veselim te akcije. V klubu so mi rekli le, da bom moral trenirati po prilagojenem programu. Z Juretom se bova usedla in se še pogovorila na to temo. Na Kitajsko, kjer bo imela reprezentanca turnir, verjetno ne bom šel. O tej stvari se še nismo pogovarjali. Z gležnjem je vse v redu. Nimam nobenih težav. Vse se je dobro uredilo in pozdravilo. Moram ga okrepiti. Najlažje bom to storil s treningom. Na pripravah bom od prvega dne naprej," je uvodoma zbranim novinarjem o svoji odločitvi glede reprezentančne akcije dejal Goran Dragić, ki je v ponedeljek razveselil slovensko javnost, da bo nastopil na največjem košarkarskem dogodku v tem letu.

Hornacek pozdravil reprezentanco, a bo moral trenirati prilagojeno

Pogovoril se je tudi s klubskim trenerjem Jeffom Hornackom in oba sta se strinjala, da bo moral imeti nekoliko prilagojen trening, prvi mož stroke pri Phoenix Suns pa je sicer pozdravil reprezentanco, saj mu je ravno ta lani dala tekmovalni zalet za začetek sezone v ligi NBA. Znano je, da so bili v klubu po koncu sezone zaskrbljeni in reprezentanci niso prižigali zelene luči, a jih je Gogi pomiril, da je zdaj z njim vse v najlepšem redu.

Najverjetneje ga bo med pripravami obiskal tudi kdo od klubskih mož, nekako pa je datum 7. junij tisti, ko se bodo vodilni na Košarkarski zvezi Slovenije, Goran Dragić in predstavniki Phoenixa usedli v Trevisu, kjer bo kamp pred naborom lige NBA, in pogovorili.

V Španiji imamo lepo priložnost za dober rezultat

In ker bo Goran Dragić odpotoval z izbrano vrsto na svetovno prvenstvo v Španijo, so apetiti po dobrem rezultati razumljivo zrastli: "Če že grem igrat, torej ne grem v Španijo na dopust. Ne morem igrati s 50 odstotki. Grem delat. Ne glede na ekipo mislim, da imamo dovolj kakovosti, dovolj mladih, da naredimo rezultat. Skupina je všečna. Imamo Litvo, ki bo trd oreh. Z vsakim lahko igramo. Iz skupine naprej imamo odprto pot. Počakati bomo morali, kako se bo izšlo. Vsako tekmo gremo zmagat in se borit. Bomo videli, kaj se bo zgodilo na centrskem položaju. Verjetno bomo prilagodili igro in nas bo krasila hitrejša košarka. S to smo povzročali preglavice drugim že lani na EuroBasketu."

Če sem lahko most med igralci in KZS, se lahko name zanesejo

Ob koncu sezone se je Goran srečal tudi z Benom Udrihom, ki mu je takrat dejal, da si želi, da bi zaigrala skupaj v reprezentanci. "Vprašal sem Jureta, če je kaj na tem in če sta se slišala. Rekel je, da se še nista. Na tekmi z Memphisom sva se takrat pogovarjala, da bi prišel igrat. Moja dolžnost je, da igram za reprezentanco. Če sem lahko most med igralci in KZS, se lahko name zanesejo. A to ni moje delo. KZS se mora pogovoriti s tistimi, ki bi jih rada imela v reprezentanci. Osebno ne vem, če Jure vidi Bena v tem sistemu. Morali bi njega vprašati. Z moje strani nisem imel nikoli težav Benom - z nobenim igralcem. Z veseljem ga povabim v reprezentanco," je o tej temi povedal 28-letni košarkar Phoenix Suns, okrog katerega bo selektor Jure Zdovc postavil igro slovenske reprezentance.

Ne spreglejte