Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 7. 2022,
21.18

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,99

5

Natisni članek

Košarkarska tržnica NBA Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 3. 7. 2022, 21.18

1 leto, 10 mesecev

Znano, kje bo kariero nadaljeval Goran Dragić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,99

5

slovenska košarkarska reprezentanca, Goran Dragić, Luka Dončić | Goran Dragić se seli v vrste Chicaga. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Goran Dragić se seli v vrste Chicaga.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski košarkar Goran Dragić ima nov klub. Slovenski kapetan, ki je ravno danes zabeležil zmago s slovensko izbrano vrsto nad Švedsko, bo v prihodnji sezoni nosil dres Chicago Bulls, s katerimi je podpisal enoletno sodelovanje. Novico je za KZS potrdil tudi Dragić, že pred tem pa je o prestopu najprej poročal ameriški novinar Jordan Schultz, nato pa sta sta vse skupaj potrdila tudi Dragićeva agenta Bill Duffy in Rade Filipović.

slovenska košarkarska reprezentanca, Goran Dragić
Sportal Dvoumne besede Dragića, po katerih v srcih slovenskih navijačev spet tli upanje

Za zlatim slovenskim kapetanom Goranom Dragićem je odličen dan. S slovensko izbrano vrsto je ob vrnitvi v reprezentanco zabeležil še drugo zmago v temu ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, na tej tekmi je podrl tudi rekord, saj je postal najboljši slovenski strelec vseh časov, zdaj pa je uradno rešeno tudi vprašanje o nadaljevanju njegove klubske poti. Najprej je novico o Dragićevi selitvi objavil dobro obveščeni ameriški novinar Jordan Schultz, kmalu zatem pa sta jo potrdila tudi Bill Duffy in Rade Filipović. Pozneje je za KZS in STA vse skupaj potrdil še novi član Chicaga. Dragić je po poročanju ameriških medijev z Bulls podpisal pogodbo, vredno okoli 2,78 milijona evrov.

36-letni košarkar je bil od 1. julija uradno prost igralec. Čeprav so si pri Brooklynu, s katerim je v pretekli sezoni izpadel v prvem krogu končnice, želeli, da bi Dragić še naprej ostal del ekipe, se je ta odločil drugače. Dragić se je Netsom pridružil z željo, da bi osvojil šampionski prstan, a ekipa iz Brooklyna je bila v končani sezoni kljub zvezdniški zasedbi daleč od šampionske. Ljubljančan, ki je imel tudi letos po končani sezoni na mizi kar nekaj ponudb, pa se je na koncu odločil za nov izziv. Slovenski košarkar se bo tako v ligi NBA po Phoenixu, Houstonu, Miamiju, Torontu in že omenjenem Brooklynu v svoji 15. sezoni v ligi NBA odel še v barve Bullsov in tako tudi v prihodnji sezoni v ligi NBA ne bo združil moči z Luko Dončićem pri Dallasu, o čemer se je tudi letos veliko šušljalo. 

Enoletna pogodba

Dragić bo tako postal prvi Slovenec v ligi NBA, ki je kadarkoli oblekel dres Chicaga, kluba pri katerem je največji pečat v zgodovini pustil Michael Jordan. Pred sezono 1997/98 se je pri Bullsih kalil tudi Boris Gorenc, a prave priložnosti v ligi NBA ni dobil nikoli. Chicago, s katerim je starejši od bratov Dragić podpisal enoletno sodelovanje, je v pretekli sezoni izpadel v prvem krogu končnice, potem ko je z 1:4 moral priznati premoč Milwaukee Bucks.

Z Bullsi je v preteklih dneh pogodbo podaljšal eden izmed nosilcev ekipe Zach LaVine, ki se je s klubom dogovoril za petletno maksimalno podaljšanje pogodbe, s katero bo v kateri zaslužil dobrih 206 milijonov evrov. Ogrodje kluba med drugimi sestavljata še Črnogorec Nikola Vučević in DeMar Rozan, ki je bil v pretekli sezoni najboljši strelec kluba. Klub je pred kratkim okrepil še Andre Drummond, ki je nazadnje prav tako igral za Brooklyn. Prihod Slovenca v Chicago je na Twitterju že pozdravil Vučević.

Priljubljeni Gogi, ki je že povedal, da si želi košarko v ligi NBA igrati še dve ali tri leta, je tako obkljukal eno izmed pomembnih odločitev v tem poletju. Ena pa ga, kot vse kaže, še vedno čaka. Čeprav naj bi slovenski kapetan po tekmi s Švedsko tudi uradno sklenil reprezentančno pot, pa še vedno ni povsem jasno, ali je ta njegova odločitev tudi dokončna. Glede na to, da je njegov klubski status zdaj rešen, bo verjetno veliko odvisno tudi od njegovega dogovora z novo ekipo.

NBA kariera Gorana Dragića:

2008–2011 Phoenix Suns 
2011–2012 Houston Rockets
2012–2015 Phoenix Suns
2015–2021 Miami Heat
2021–2022 Toronto Raptors
2022 Brooklyn Nets
2022-? Chicago Bulls

Preberite še:

Sportal Velik kompliment Hrvatov za Gorana Dragića
slovenska košarkarska reprezentanca, Luka Dončić
Sportal Ne boste verjeli, kdo je udaril po nosu Dončića!
Murić Tobey slovenska košarkarska
Sportal "Imamo nekaj neprecenljivega in upam, da zgradimo dinastijo"
slovenska košarkarska reprezentanca, Aleksander Sekulić
Sportal Noro, kakšna zmaga Slovenije na Švedskem! Hrvaška že izpadla.
Ne spreglejte