Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
6.58

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,54

8

Natisni članek

Liga NBA NBA Milwaukee Bucks Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 5. 3. 2023, 6.58

1 leto, 2 meseca

Zlati slovenski kapetan sklenil sodelovanje z Milwaukeejem

Zdaj je tudi uradno, Goran Dragić ima novega delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,54

8

Chicago Bulls Goran Dragić | Goran Dragić je sklenil pogodbo z Milwaukeejem. | Foto Guliver Image

Goran Dragić je sklenil pogodbo z Milwaukeejem.

Foto: Guliver Image

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je postal član Milwaukee Bucks. Pridružil se je klubu, ki ima v tej sezoni najboljše razmerje zmag in porazov v ligi NBA. V nadaljevanju sezone, od katere Milwaukee pričakuje veliko, bo nosil dres s številko 31.

V poznih večernih urah je Milwaukee Bucks, v tej sezoni najuspešnejši košarkarski klub v ligi NBA (45 zmag in 18 porazov), uradno sporočil, kako mu bo v nadaljevanju sezone pomagal tudi Goran Dragić. Slovenski legionar po podpisu pogodbe ni skrival navdušenja, na Instagramu pa zapisal: "Pripravljen sem. Gremo, Bucks!"

36-letni Slovenec, ki premore bogate izkušnje, se je k Milwaukeeju preselil iz Chicaga. Slačilnico si bo delil z enim najboljših igralcev na svetu, Grkom Giannisom Antetokounmpom, nosil pa dres s številko 31.

''Je tekmovalen in pameten igralec, zato smo navdušeni, da ga lahko dodamo naši ekipi,'' je o izkušenem slovenskem košarkarju povedal trener Milwaukeeja Mike Budenholzer, ki se zaveda Dragićevih sposobnosti, tako tistih pri organizaciji igre kot tudi njegovih zmožnostih glede doseganja košev.

S tem se je uresničila napoved, ki jo je pred tem prek družbenih omrežij podal Adrian Wojnarowski, zelo dobro informiran ameriški novinar, ki podrobno spremlja dogajanja na ameriški košarkarski tržnici. "Potem ko bo prosti igralec Goran Dragić danes popoldne zaključil svoja srečanja v Milwaukeeju, bo s klubom podpisal pogodbo do konca sezone," je v soboto na Twitterju zapisal Wojnarowski, ki je v četrtek kot prvi poročal, da bo izkušeni slovenski reprezentant kmalu tudi uradno v svoj življenjepis dodal nov klub.

Dragić se je sicer pred tem v začetku tega tedna razšel s Chicago Bulls, kamor se je preselil lani poleti. Ker se je Ljubljančan od Chicaga poslovil pred prvim marcem, ko je bil zadnji rok za menjavo kluba, po katerem lahko košarkarji v svojih novih moštvih zaigrajo v končnici, pa bo lahko tako svoji novi ekipi pomagal tudi v najpomembnejšem delu sezone.

Milwaukee si je uslug 36-letnega slovenskega košarkarja, nepozabnega kapetana slovenske izbrane vrste, ki je leta 2017 postala evropski prvak, želel že lani, a se je takrat Dragić odločil, da se bo preselil k Brooklynu. Zdaj sta obe strani sprejeli dogovor o sodelovanju.

Bucks so trenutno v izvrstni formi. V noči na nedeljo so po dolgem času izgubili, doma so ostali praznih rok proti Philadelphii, kar je bil njihov prvi poraz po 16. zaporednih zmagah, a so z razmerjem zmag in porazov 45 – 18 še vedno najboljša ekipa sezone. Vodijo v vzhodni konferenci, hkrati pa so tudi eni glavni kandidatov za šampionski prstan, ki je hkrati tudi ogromna in še neizpolnjena želja v bogati karieri zlatega slovenskega kapetana. 

Z Miamijem je leta 2020 zaigral v velikem finalu lige NBA. | Foto: Getty Images Z Miamijem je leta 2020 zaigral v velikem finalu lige NBA. Foto: Getty Images

Bucks so po Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets in že omenjenim Chicagom sedmi klub Slovenca v ligi NBA. Dragić je v tej sezoni za Chicago igral na 51 tekmah in na parketu v povprečju prebil dobrih 15 minut. V tem času je dosegel 6,4 točke in 2,7 podaje na tekmo. V celotni karieri pa je v NBA odigral 939 tekem in dosegel 13,3 točke in 4,7 podaje na srečanje. Največji pečat je pustil na Floridi, kjer je v sezoni 2019/20 z ekipo Miami Heat namreč igral tudi v finalu lige NBA in izgubil proti Los Angeles Lakers.

Preberite še:

Antetokounmpo
Sportal Milwaukee izgubil prvič po 21. januarju, a dobil Dragića. Zvezdnik Morant v težavah zaradi pištole.
Goran Dragić
Sportal Dragić ujel veliko ribo? V igri bo šampionski prstan.
Goran Dragić
Sportal Goran Dragić ostal brez kluba
Ne spreglejte