Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
26. 4. 2016,
6.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

poškodba koleno Stephen Curry NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 26. 4. 2016, 6.25

6 let, 7 mesecev

Šok za Curryja in Golden State, Dragić na kolenih

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Najboljši mož rednega dela sezone lige NBA Stephen Curry bo zaradi poškodbe kolena z igrišč odsoten najmanj dva tedna, sklonjenih glav pa so parket v noči na torek zapuščali košarkarji Miami Heat na čelu z Goranom Dragićem.

Miami je odigral četrto tekmo prvega kroga končnice lige NBA, zaradi poraza na gostovanju pa je serija spet na začetku, saj je s Charlottom poravnan v zmagah na 2:2. Tokrat so morali gostje s Floride priznati premoč tekmecu (85:89). Niso znali zaustaviti Kembo Walkerja, ki se je pohvalil s 34 točkami, čeprav je na koš vrgel kar 28 žog in jih 13 zadel. Skupaj z Jeremyjem Linom (21 točk) sta v zadnjem delu tekme dosegla ključne koše .

 

Vročica ni izkoristila tega, da so gostitelji rotirali vsega osem igralcev. Zaradi poškodbe je manjkal Francoz Nicolas Batum. Miami je dvoboj dobro začel in povedel z 22:11, v drugi četrtini vodil z desetimi točkami (31:21), nato pa se mu je zgodil mrk, saj je Charlottu uspel delni izid 21:4. V tretji četrtini je celo vodil s 57:39, a so se gostje v vsega štirih minutah vrnili v igro za zmago, potem ko so znižali na 56:59.

 

Zaključnega udarca pa jim ni uspelo zadati in igralci Charlotta so se veselili druge zmage (89:85). Pri gostih za igro ni bil pretirano razpoložen Goran Dragić, ki je ob metu iz igre 5/10 dosegel 12 točk, v statistiko vpisal tri skoke in podaje ter pet izgubljenih žog, kolikor je imel tudi osebnih napak, medtem ko je Miami ob njegovi prisotnosti na parketu izgubil 10 točk.

 

Naslednjo tekmo bosta ekipi odigrali v noči na četrtek, serija pa se zdaj seli v Miami.

 

Curry s parketa odsoten približno dva tedna

 

Napredovanje v drugi krog pa so si že zagotovili košarkarji Oklahome, ki so na peti tekmi s 118:104 premagali Dallas. Največ zaslug za ta podvig imata Russel Westbrook s 36 točkami, 12 skoki in devetimi podajami ter Kevin Durant s 33 točkami.

 

Stephen Curry si je natrgal križno vez v desnem kolenu. Odsoten naj bi bil približno dva tedna, kar je velik udarec za aktualne prvake Golden State Warriors. | Foto: Stephen Curry si je natrgal križno vez v desnem kolenu. Odsoten naj bi bil približno dva tedna, kar je velik udarec za aktualne prvake Golden State Warriors.

 

V ligi NBA je bilo dogajanje zanimivo tudi ob parketu, saj so vsi ljubitelji košarke, zlasti pa Golden State Warriors, pričakovali novico o resnosti poškodbe prvega igralca lige Stephena Curryja, ki si je dan prej poškodoval koleno.

 

Pregled z magnetno resonanco je razkril, da si je natrgal križne vezi desnega kolena. Če bodo Bojevniki želeli obraniti naslov prvaka lige NBA, bodo morali brez prvega igralca zdržati najmanj dva tedna, kolikor naj bi bil odsoten.
 

Liga NBA, končnica, prvi krog:

Charlotte Hornets : Miami Heat 89:85 /2:2/
Walker 34, Lin 21; Johnson 16, Deng 15, Wade 12, Dragić 12, 3 sk. in podaje, 5 izg. žog in prekrškov v 23 min. 

Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 118:104  /4:1/
Westbrook 36, 12 sk., 9 podaj, Durant 33; Nowitzki 24, Powell 16

Portland Trail Blazers : Los Angeles Clippers 98:84  /2:2/
Aminu 30, 10 sk., McCollum 19; Griffin in Green 17 

Ekipe igrajo po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte