Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
9. 11. 2018,
10.20

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

Natisni članek

Miami Heat Erik Spoelstra Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 9. 11. 2018, 10.20

5 let, 5 mesecev

GORAN DRAGIĆ

"Gogi, vztrajaj, bodi agresiven!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57
Goran Dragić | Goran Dragić pred vrnitvijo | Foto Reuters

Goran Dragić pred vrnitvijo

Foto: Reuters

Čeprav je manjkal na dveh od zadnjih treh tekem Miami Heat, pa zdravstvene težave Gorana Dragića niso skrb vzbujajoče, zato s trenerjem bolj kot o vrnitvi govorita o slogu igre.

V pripravah na tekmo proti Indiani pri Miamiju upajo, da se bosta pod koše vrnila veteran Dwayne Wade in slovenski motor floridske igre Goran Dragić. Prvi je zadnjo tekmo izpustil zaradi rojstva otroka, Gogi pa se ubada s poškodbo kolena. Če bo oteklina uplahnila, bo zaigral, zanesljivo pa ne bo silil z glavo skozi zid. Potem ko je izpustil gostovanje pri Atlanti, se je namreč na tekmi proti Detroitu vrnil pod koše. Kot vse kaže, nekoliko prehitro, zato je na tekmi proti SA Spurs počival.

Vmes ga je pomirila slika magnetne resonance, ki je ovrgla strah pred hujšo poškodbo. "Pri odločitvi za vrnitev je treba biti pameten. Ni prav, da igram junaka, če pa mi koleno ne dovoli igre. Zanimivo, ne gre za bolečino, je pa nenavaden občutek, ko imaš oteklino," skorajšnjo vrnitev napoveduje nekdanji slovenski reprezentant.

Sportal Zvezdnik Miamija razkril, zakaj ga ni bilo proti San Antoniu

Želijo več

Miami je sicer v novo sezono vstopil polovično uspešno. Na uvodnih desetih tekmah je namreč vknjižil po pet zmag in porazov, v predstavah pa so Gogi in soigralci precej nihali. Klubsko vodstvo ob tem ne izključuje še kakšne okrepitve, a predsednik Pat Riley vztraja, da mora več pokazati tudi obstoječi kader.

"Nosilci ekipe so skupaj že več let. Kemija torej ne bi smela biti vprašljiva. Lani so bili povprečni, kar seveda ni slabo. Letos želimo vsi skupaj storiti korak naprej, kar ne pomeni zgolj uvrstitve v končnico, temveč napredovanje na tretje ali četrto mesto v vzhodnem delu. O tem se veliko pogovarjamo. To je velik izziv," je v pogovoru za Miami Herald dejal legendarni košarkarski delavec.

10.072 točk je v ligi NBA dosegel Goran Dragić. | Foto: Guliverimage/Getty Images 10.072 točk je v ligi NBA dosegel Goran Dragić. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pod koš, nato pa …

Prav Dragić naj bi bil motor tega preboja, zato ne čudi, da trener Erik Spoelstra pogosto pripoveduje o Ljubljančanovih dirigentskih sposobnostih in napadalni žilici. Ob tem se je v ZDA razvila zanimiva debata, podkrepljena s statistiko. Ta pravi, da je Gogi v tej sezoni izpeljal že 101 prodor pod koš, kjer nato išče priložnost za zaključek ali podajo na zunanji položaj, a je ob tem izsilil vsega eno tekmečevo osebno napako.

"Tega res ne razumem. Vseeno ga še naprej spodbujam, naj bo agresiven in prodira pod koš. Naj išče svojo priložnost. Verjamem, da bo nagrajen. Naj se ne obremenjuje s sodniškim kriterijem," o skromnem številu prostih metov razmišlja 48-letni trener, Dragić pa na to temo dodaja: "Nočem se obremenjevati s stvarmi, na katere nimam vpliva, zato bom vztrajal pri svoji igri."

Desetletje med zvezdami

Pred dobrim tednom je minilo natančno deset let od Goranove prve tekme v ligi NBA. Kot suhljati mladenič je led prebil pri Phoenixu in bil daleč od zvezdniške vloge, s kakršno se v prvih tednih severnoameriške kariere sooča Luka Dončić. A z vztrajnostjo in nadgrajevanjem igre se je v teh letih prebil do nadvse uglednega statusa v severnoameriški druščini.

Letos je kot prvi Slovenec prebil medjo deset tisoč točk, na kar je zelo ponosen. V isti sapi pa 32-letni organizator igre zagotavlja, da ga veliko bolj kot individualna statistika zanima vloga pri oblikovanju igre moštva in na koncu učinkovitost tega.

Steph Curry
Sportal Nočna mora za Golden State: visok domač poraz in poškodba Curryja #video
Luka Dončić
Sportal Porazi niso utišali hvalnic: Dončić kot novinec leta?
Ne spreglejte