Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
9. 4. 2017,
21.12

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid

Nedelja, 9. 4. 2017, 21.12

7 let

Fenomenalni Luka Dončić z izjemno podajo in rekordom #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

3

Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski čudežni deček Luka Dončić nadaljuje izjemne predstave v dresu Real Madrida. Tokrat si jo je lahko od bližje pogledal Jaka Blažič, ki je moral z Baskonio priznati premoč kraljevemu klubu (82:86) na krilih 18-letnega Dončića.

V 30 minutah je Luka Dončić dosegel 15 točk (met za tri točke 1/5, za dve točki 5/7, prosti meti 2/3), zbral 13 skokov, kar je njegov osebni rekord, štiri podaje in štiri ukradene žoge, nad njim je bilo storjenih sedem prekrškov, tekmo pa je končal s statističnim indeksom 32.

V španskem prvenstvu je bila njegova "malha" bolj polna le proti Feunlabradi, potem ko se je lahko pohvalil z indeksom 34 (23 točk, 11 skokov ...).

Nadarjeni slovenski košarkar, ki je pred kratkim postal polnoleten, je bil prvi mož dvoboja z Baskonio. Real Madrid je zmagal s 86:82. Pri poražencih je Jaka Blažič igral osem minut in se ni vpisal med strelce.

Je pa zato spremljal izjemno predstavo bodočega reprezentančnega kolega. Luka je poskrbel za izjemne poteze. Njegova podaja Othellu Hunterju je še posebej izstopala in na noge dvignila vse občinstvo v madridski dvorani.

Poteza Luke Dončića, ki je dvignila občinstvo na noge 

Real z Dončićevo pomočjo že v končnici

Luka je tako popeljal Real Madrid do končnice španskega prvenstva. Šest krogov pred koncem rednega dela je jasno, da se je Real že uvrstil v izločilne boje.

Vse od leta 1983 je le enkrat ostal brez končnice. To se je zgodilo v sezoni 2002/03, ko je moštvo redni del končalo na desetem mestu z razmerjem zmag in porazov 17-17.

Real je trenutno z 19 zmagami in sedmimi porazi na drugem mestu. Pred njim je le Valencia, ki ima enako število zmag, a eno tekmo manj. Za ovratnik mu z enim porazom več diha Tenerife.

V španskem prvenstvu se obeta izjemno razburljiv konec rednega dela, saj si bodo ekipe skušale zagotoviti čim boljše izhodišče in s tem prednost domačega terena. Po 28. krogu prvo Valencio in šesto Gran Canario loči le ena zmaga.

Ne spreglejte