Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 7. 2013,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miha Zupan Matej Avanzo

Petek, 5. 7. 2013, 16.01

8 let

EuroBasket: Zupan ni zameril, ker ga ni zraven

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na seznamu slovenske košarkarske reprezentance, ki ga je objavil Božidar Maljković, je največje presenečenje Jaka Brodnik, ki je vskočil v izbrano vrsto namesto Mihe Zupana.

Ob dobri sezoni, ki jo je imel v Turčiji, smo pričakovali Miho Zupana na spisku selektorja Božidarja Maljkovića, vendar nekdanjega košarkarja Slovana in Olimpije ne bomo videli na zboru reprezentance. "Z njim sem se sestal v četrtek. Pri njem je takšno stanje, da mu mesta med dvanajst ne moremo zagotoviti. Njega letos čaka olimpijada gluhih in naglušnih, ki je med 26. julijem in 5. avgustom. On si želi tam igrati. Hkrati ima družino, dva otroka, zato smo se odločili, da damo prostor mladim, da se borijo za tista zadnja mesta v izbrani vrsti za nastop na EP. Miha je dobro sprejel. Ni nobenih zamer. Želel je predvsem vedeti, ali je zraven ali ne," je direktor izbrane vrste Matej Avanzo razložil, zakaj Zupana ni na seznamu povabljencev.

S širšega seznama so odpadli …

Od tistih, ki so bili na širšem spisku, je kot zadnji odpadel Erazem Lorbek. Košarkar Barcelone je namreč prestal operacijo kolena. Ker je paleta organizatorjev igre široka, so s širšega spiska odpadli Luka Rupnik, Matej Rojc in MVP lige ABA Aleksandar Ćapin (Slovenija lahko nastopi le z enim naturaliziranim košarkarjem - ta čast pripada Mirzi Begiću). Med branilci ni bilo prostora za Jako Klobučarja, Sanija Bečirovića, Sandija Čebularja, Miho Lapornika ter Erjona Kastratija. Dino Murić bo zaradi operacije kolena znova izpustil reprezentančno poletje, med krilnimi centri pa denimo ni prostora za Marka Pajiča, Dražena Bubnića in Tomaža Bolčino. Pri centrih sta bila odvečna Matej Krušič in Alen Omić (naturalizirani košarkar), medtem ko sta se Matjaž Smodiš in Primož Brezec reprezentančno že upokojila.

Selektor Maljković bo imel od 19. julija na voljo šestnajst košarkarjev, v teku priprav pa bo videl, kdaj bo začel krčiti imena košarkarjev do števila dvanajst. Za zdaj je pogled na zdravstveno stanje povabljencev, spodbudno. Izjema je le Jaka Blažič, ki je ne treningu prejel udarec v koleno, vendar ne gre za nič hujšega.

Ne spreglejte