Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
9. 7. 2016,
13.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

NBA San Antonio Spurs Erazem Lorbek Davis Bertans

Sobota, 9. 7. 2016, 13.39

6 let, 6 mesecev

Erazem Lorbek se bo še nekaj časa potil v Ameriki

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Erazem Lorbek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski košarkar Erazem Lorbek bo po debiju na poletni ligi NBA podaljšal igranje za San Antonio Spurs tudi na poletni ligi v Las Vegasu, kjer Ostroge čakajo še tri tekme.

Erazma Lorbka je San Antonio, povabil na poletno ligo, kjer je priložnost dobil na tretji tekmi. Njegovo ime je na seznamu tudi za poletno ligo v Las Vegasu, kjer se bo San Antonio pomeril z Golden Statom, Portlandom in Chicagom.

32-letni košarkar se je v zadnjih dveh letih ukvarjal z rehabilitacijo po poškodbah in ni bil član nobenega moštva. Njegov debi na poletni ligi NBA je bila prva tekma po avgustu 2014 oziroma po 745 dneh.

Na parketu je prebil šest minut, v tem času pa enkrat neuspešno metal proti košu. A se je lahko pohvalil z blokado, v statistiko pa vpisal še osebno napako.

Med soigralci tudi nekdanji košarkar Olimpije

Za razliko od poletne lige v Salt Lake Cityju bo moštvu Ostrog tokrat Lorbku poveljevala Becky Hammon, ki je v strokovnem štabu glavnega trenerja Gregga Popovicha.

Moštvo San Antonia bo v Las Vegasu nekoliko spremenjeno. Priložnost bo dobil nekdanji košarkar Olimpije, 24-letni Latvijec Davis Bertans, ki naj bi kmalu sklenil pogodbo s San Antonijem in pa Francoz Livio Jean-Charles.

Še nikoli v ligi NBA

210 centimetrov visoki Lorbek je bil nazadnje član Barcelone, s katero je avgusta 2014 prekinil pogodbo, od takrat pa ni bil več član nobenega moštva.

Do zdaj je, z izjemo študija na univerzi Michigan State, vso kariero igral v Evropi. Leta 2005 ga je 47. na naboru lige NBA izbrala ekipa Indiana Pacers in njegove pravice menjala z Ostrogami v zameno za Georgea Hilla ter pravico izbora na naboru leta 2011, ko so se pri San Antoniu odločili za svojega novega zvezdnika Kawhija Leonarda.

Pred poškodbo je bil Lorbek eden najboljših visokih evropskih košarkarjev. Z Barcelono, kjer je igral od leta 2009 do leta 2014, je bil leta 2010 evroligaški prvak.

Ne spreglejte