Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
1. 3. 2016,
19.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Edo Murić Partizan Union Olimpija liga ABA

Torek, 1. 3. 2016, 19.13

6 let, 7 mesecev

Edo Murić pred obiskom Ljubljane preletel hrvaške prvake (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V zadnjem krogu lige ABA Union Olimpijo čaka težka naloga proti beograjskemu Partizanu, saj se Beograjčani strmo vzpenjajo v formi, spet pa je navduševal Edo Murić.

Po januarskem prihodu Aleksandra Džikića na klop Partizana so Beograjčani od desetih tekmah izgubili le dve tekmi. Za piko na i so v četrti zaporedni zmagi ponižali tretjeuvrščeno moštvo lige in hrvaškega prvaka Cedevito, ki so ga premagali s kar 20 točkami razlike.

Eden glavnih nosilcev zmagovalnega vala Beograjčanov je tudi 24-letni slovenski košarkar Edo Murić, ki se je pod Držikićem vodstvom odlično znašel že pred leti v novomeški Krki, tudi zdaj pa je po vrnitvi na parket (imel je poškodbo rame) eden glavnih igralcev črno-belih.

Proti hrvaškim prvakom iz Zagreba je blestel s 15 točkami, na noge pa je "nadomestno" domačo dvorano Halo Sportova, zaradi zasedenosti Pionirja, spravil z atraktivnim zabijanjem prek dveh košarkarjev Cedevite. Ta se je v letošnji sezoni uvrstila med 16 najboljših moštev evrolige.

Pred srbskim prvenstvom še dodatno okrepljeni

Partizan se je z zmagovitim nizom prebil na peto mesto jadranske druščine in je pred zadnjim krogom neobremenjen, povsem drugače pa je pri njihovih ponedeljkovih nasprotnikih ljubljanski Olimpiji, ki bi lahko ob najbolj črnem scenariju končala tudi na predzadnjem mestu lige ABA in posledično izpadla iz tekmovanja za prihodnjo sezono.

Sladke skrbi ima Džikić tudi pred začetkom srbskega prvenstva, saj je dobil veliko okrepitev v obliki izkušenega Novice Veličkovića, ki se po sedmih sezonah vrača v klub, kjer je se uveljavil in od koder ga je pot odpeljala v madridski Real in drugod po Evropi.

Z zmago proti zagrebški Cedeviti je Partizan naredil uslugo tudi največjim mestnim tekmecem Crveni zvezdi, ki se je tako zavihtela na drugo mesto lige ABA in bo imela v primeru zmage v zadnjem krogu proti novomeški Krki v končnici prednost domače dvorane v polfinalu.

Ne spreglejte