Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 9. 2017,
18.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Petek, 1. 9. 2017, 18.23

6 let, 7 mesecev

Dragić ve, da ne bo lahko, a verjame v uspeh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58
Slovenija trening EuroBasket košarka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Večina slovenskih košarkarjev si je v četrtek zvečer v živo ogledala obračun med Finsko in Francijo ter okusila vzdušje v dvorani Hartwall v Helsinkih. Med njimi je bil tudi Goran Dragić. Prvi mož zmage nad Poljsko je dobro razpoložen pred sobotnim obračunom z gostitelji, spomnil pa se je tudi 1. septembra, ko je moral spet nazaj v šolo.

Od našega poročevalca iz Helsinkov. | Foto: Slovenski košarkarji so si v četrtek v živo ogledali zmago Finske proti Franciji. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski košarkarji so si v četrtek v živo ogledali zmago Finske proti Franciji. Foto: Vid Ponikvar "Zelo se veselim te tekme. Vedno je super igrati pred polno dvorano. Čeprav niso tvoji navijači, si dodatno motiviran. Včeraj smo bili na tekmi. Videli smo, kadar jim ne gre, da jih navijači niso ravno spodbujali in so bili tihi. Morali bomo dobro igrati. Ne bo lahko, vendar verjamem, da smo dobro pripravljeni," se je po petkovem dopoldanskem treningu Goran Dragić dotaknil naslednjega tekmeca na EuroBasketu.

"Tega bo po karieri dovolj"

Praktično vsi slovenski košarkarji so si v živo v družbi 12 tisoč gledalcev ogledali zmago Finske po podaljšku proti Franciji in tako spoznali, kaj jih čaka v soboto. A vloga gledalca Gogiju ne diši preveč. "Ni dobro gledati, bolje je igrati, čeprav si je dobro tudi ogledati tekmo z drugega zornega kota, kot navijač. Bolj se zabavaš. Ni toliko resno, gledaš okoli ... A tega bo dovolj po karieri," se je nasmejal.

Z enim očesom prav tako spremlja, kaj se dogaja v skupini B, s katero se Slovenija križa v osmini finala, nasploh pa se je ozrl proti presenečenjem prvega dne. In katera so to bila po njegovem mnenju? "Zmaga Gruzije proti Litvi. Gruzija je sicer kakovostna ekipa, vendar me je presenetilo, da Litva ni zmagala. Potem so presenetili Finci proti Francozom, Italijani pa so recimo razbili Izraelce."

"Vem, da nisem bil vesel. To je najtežje."

Zanj in za preostale slovenske košarkarje bodo tudi v soboto pred malimi ekrani navijali osnovnošolci in dijaki, ki so imeli danes poseben dan. Počitnic je konec in začelo se je novo šolsko leto. "Vem, da nisem bil vesel. To je najtežje. Mesec in pol počitnic in potem spet v šolo. A je dobro, da vidiš svoje prijatelje, sošolce. Vsi moramo čez to," se je Dragić spomnil prvega šolskega dne.

Tudi sam ima dva otroka, kaj kmalu pa bo moral v šolo tudi starejši sin Mateo. "Že zdaj se pripravljamo, ko gremo v vrtec, je malce krize. Ko bo šel v šolo, bo to zanj in za nas nova stopnja v življenju. Takrat pridejo drugačne skrbi. Učiti se bo treba, ampak to je sestavni del življenja, verjamem, da bomo zmogli."

Ne spreglejte