Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 7. 2012,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Phoenix Suns

Petek, 20. 7. 2012, 10.17

8 let

Dragić: Prišel sem domov (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po odlični sezoni v dresu Houstona je Goran Dragić postal poleti vroča žemljica na tržnici. Najbolj so si ga želeli v bivšem klubu Phoenixu, ki vidijo v slovenskem košarkarju pravega vodjo.

Za štiri leta in 34 milijonov dolarjev je Goran Dragić podpisal pogodbo s Phoenix Suns. Svojo pot je v ligi NBA začel ravno v Phoenixu in bil nato prodan v Houston, kjer je lani doživel pravi košarkarski razcvet. V dresu Rockets je na 28 tekmah, v katerih je začel v prvi peterki, v povprečju dosegal kar 18 točk, 8,4 podaje in 1,82 ukradene žoge na tekmo, kar ga je postavljalo povsem ob bok tistim najboljšim organizatorjem igre v najmočnejši ligi na svetu.

V Phoenixu, ki so leta 2008 skakali od veselja, ko so na naboru dobili ravno našega košarkarja, so priznali, da so naredili napako, ko so ga prodali v Houston, vendar so veseli, da so se zdaj dogovorili za dolgoročno sodelovanje. "Ko smo se začeli pogovarjati o novi eri pri Phoenixu, smo se spraševali, kdo bi bil naš pilot in komu bomo zaupali, da nas bo vlekel naprej. Vse poti so peljale nazaj k Goranu, ki je dobro navezan na mesto in naš klub. Tukaj se odlično počuti in on je prava izbira. NAredili smo napako, ko smo ga prodali, vendar priznamo to in smo sedaj toliko bolj veseli, da se je vrnil," je dejal predsednik kluba Lon Babby. "Vesel sem, da sem se vrnil domov. Phoenix je moj dom, kjer se odlično počutim. Imamo mlado moštvo in naš cilj, da se uvrstimo v končnico. Nisem gojil nobenih zamer, ker sem moral zapustiti Phoenix. V tem času sem se izpopolnil in se vrnil nazaj še boljši," je dejal na uradni novinarski konferenci "Gogi".

Jasno je, da bo v prihodnji sezoni Goran prvi organizator igre pri Phoenixu, saj ni več Stevea Nasha, od katera se je slovenski reprezentant veliko naučil, sedaj pa bo v Phoenixu obul njegove čevlje in peljal Suns k novim uspehom. Trener Alvin Gentry je dejal, da je Goran prišel nazaj bistveno bolj izpopolnjen: "Postal je bolj vsestranski košarkar. Strelske vrline so se pri njemu izboljšale kakor tudi prosti meti. Zna izsiliti prekrške. V Houstonu je naredil velik korak naprej."

V klubu so prepričani, da bodo z Dragićem konkurenčni v močni ligi NBA, zato je povsem jasno, zakaj bo imel v prihodnji sezoni številko 1. "Vsi vemo, kdo je številka 1 v Phoenixu," pravijo v klubu.

Ne spreglejte