Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 4. 2017,
16.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat končnica

Sreda, 12. 4. 2017, 16.19

6 let, 6 mesecev

Dragić pogleduje proti bogu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pri Goranu Dragiću so na trnih. Miami Heat ima pred seboj zadnji večer rednega dela lige NBA, v končnico pa jih peljeta zmaga proti Washingtonu in poraz enega od konkurentov –  bodisi Chicago Bulls bodisi Indiana Pacers.

V noči na četrtek bo najbolj vroče v vzhodni konferenci. Indiana Pacers, Chicago Bulls in Miami Heat se potegujejo za vstopnico za končnico, prosti pa sta le še dve mesti. Pred zadnjo tekmo rednega dela sezone najslabše kaže moštvu Gorana Dragića.

Sicer ima enako število zmag in porazov kot osmi Chicago Bulls, a slabše razmerje v medsebojnih tekmah. Indiana ima na sedmem mestu zmago več od moštev. A ima Miami boljši medsebojni izkupiček, zato bi bili košarkarji Miamija ob zmagi proti Washingtonu veseli, če bi Indiani spodletelo proti Atlanti, medtem ko ima Chicago lažje delo proti Brooklyn Nets.

Lestvicia Vzhoda

1. Boston Celtics    52 zmag - 29 porazov
2. Cleveland Cavaliers    51 - 30
3. Toronto Raptors    50 - 31
4. Washington Wizards    49 - 32
5. Atlanta Hawks    43 - 38
6. Milwaukee Bucks    42 - 39
7. Indiana Pacers    41 - 40
8. Chicago Bulls    40 - 41
----------------------------------------------------------
9. Miami Heat (Goran Dragić)    40 - 41
10. Detroit Pistons (Beno Udrih)    37 - 44
11. Charlotte Hornets    36 - 46
12. New York Knicks (Saša Vujačić)    30 - 51
13. Orlando Magic    28 - 53
14. Philadelphia 76ers    28 - 53
15. Brooklyn Nets    20 - 61

Dobro je iti čez takšne izkušnje

Goran Dragić bi rad še nadaljeval sezono v izločilnih bojih. | Foto: Getty Images Goran Dragić bi rad še nadaljeval sezono v izločilnih bojih. Foto: Getty Images Po zapisih na strani ESPN ima Miami 24-odstotne možnosti, da napreduje v izločilne boje.

"Glejte, to je naša sedma tekma končnice," je glavni trener Miamija Eric Spoelstra sprva dejal po torkovem treningu in nadaljeval: "Vemo, da nismo odvisni le od nas samih, vendar je dobro iti čez takšne izkušnje, ki imajo vrednost. Večina v ligi v tem trenutku ne igra za kakšno posebno mesto. Ali so že v končnici ali pa že zunaj nje."

Po njegovih besedah so osredotočeni le na Washington, ki bo v končnico vstopil kot četrto moštvo vzhoda in bo lahko osrednje igralce ponoči spočil. Sicer pa je Washington ugajal Miamiju v tej sezoni, saj je Vročica vselej zmagala.

Dragić upa tudi na božjo pomoč

"Če nam ne bo uspelo, bomo žalostni. Naše delo je bilo usmerjeno v to, da nam uspe priti v končnico." | Foto: Getty Images "Če nam ne bo uspelo, bomo žalostni. Naše delo je bilo usmerjeno v to, da nam uspe priti v končnico." Foto: Getty Images "Če nam ne bo uspelo, bomo žalostni. Naše delo je bilo usmerjeno v to, da nam uspe priti v končnico. Najprej moramo poskrbeti za svoj del posla in nato upamo, da z božjo pomočjo Chicago in Indiana izgubita," proti nebu pogleduje Dragić, ki ve, da ob zmagi nad moštvom iz prestolnice ne bodo odvisni le od sebe.

V primeru, da Miamiju ne uspe, bodo imeli košarkarji tolažilno nagrado v tem, da so po 11 zmagah in 30 porazih spisali izjemen niz in se vrnili v igro za končnico. A ta ne bo zadovoljila Dragića in druščine.

Ne spreglejte