Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2023,
19.09

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

3

Natisni članek

Tony Bradley Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 21. 2. 2023, 19.09

1 leto, 2 meseca

Preobrat: Dragić ostaja v Chicagu, a mu ne bo lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

3

Goran Dragić Chicago Bulls | Kot vse kaže, se bo Goran Dragić poslovil od Chicaga. | Foto Guliverimage

Kot vse kaže, se bo Goran Dragić poslovil od Chicaga.

Foto: Guliverimage

Moštvo Chicago Bulls bo v kratkem sklenil sodelovanje s Patrickom Beverleyjem. Zaradi tega mora sprostiti eno igralno mesto. Kot ena izmed najbolj logičnih rešitev se je omenjal Goran Dragić, ki ga na zadnjih dveh tekmah ni bilo v zasedbi Chicaga, a dobro obveščeni novinar Adrian Wojnarowski sporoča, kako bo Bike zapustil center Tony Bradley. Ljubljančan tako ostaja v Chicagu, a si bo po prihodu Beverleyja še težje izboril želeno minutažo, ki je že tako skromna. Prihod Beverlyja in odhod Bradleyja je medtem potrdil tudi klub.

26 zmag in 33 porazov ter 11. mesto v vzhodni konferenci je daleč od rezultatov, ki bi zadovoljili zasedbo Chicago Bulls. Zaradi tega so se v pisarni Bullsov odločili, da okrepijo svojo zasedbo, tako da so se odločili pripeljati Patricka Beverleyja. "Odločal sem se med Golden Statom in Chicagom. Ker si želim zaigrati v končnici, sem izbral Chicago, saj je konkurenca na vzhodu trenutno veliko šibkejša," je svojo odločitev oznanil Beverley, ki naj bi danes tudi uradno postal član Bullsov, s katerimi bo podpisal pogodbo do konca sezone.

Trenutno imajo v Chicagu s 15 igralci povsem popolnjeno zasedbo, kot je poročal K. C. Johnson, pa bodo morali pri Bullsih zato prečrtati enega izmed košarkarjev. Kot najbolj logično izbiro so sprva navajali Gorana Dragića. "Če Bullsi ne bodo podpisali Russla Westbrooka ali Johna Walla, je bila naslednja logična izbira Patrick Beverley. Zato je pod vprašajem prihodnost Gorana Dragića," je zapisal dobro obveščeni novinar NBC 5 Chicaga. Poleg Dragića sta se med glavnimi kandidati za slovo od Chicaga omenjala še Mark Simonović in Tony Bradley. Na koncu se je Chicago odločil za odhod 25-letnega ameriškega centra, ki ga ne bo pretirano pogrešal. Na 67 tekmah je v povprečju prebil na parketu manj kot devet minut, prispeval pa tri točke in tri skoke.  

Zmanjšana minutaža

Slovenski košarkar je v tej sezoni zaigral na 51 tekmah, na katerih je v povprečju dosegal 6,4 točke, 1,4 skoka in 2,7 asistence na tekmo, na parketu pa je preživel 15,4 minute na tekmo. V povprečju je zadel 42,5 odstotka meta iz igre, za tri pa je metal s 35,2-odstotno natančnostjo. Njegova minutaža se je v zadnjem času močno spustila, v začetku sezone je namreč na parketu preživel kar 25,5 minute na srečanje, v zadnjem obdobju pa mu je Billy Donovan namenjal vse manj igralnega časa.

Preberite še:

Russell Westbrook
Sportal Westbrook do konca sezone za Clippers, kako je z Giannisem?
Brittney Griner
Sportal Ameriška košarkarica, ki je bila zaprta v Rusiji, spet pod koše
Luka Dončić All-Star 2023
Sportal Dončić v zvezdniški družbi prvič ostal praznih rok, padel je rekord
Ne spreglejte