Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 9. 2017,
20.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

EuroBasket 2017 Luka Dončić Luka Dončić Španija Slovenija

Sreda, 13. 9. 2017, 20.03

6 let, 6 mesecev

Dončića že čaka v NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Juancho Hernangomez | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po zmagi nad Latvijo bo naslednja, ki bo stala nasproti slovenski reprezentanci, izbrana vrsta Španije, glavna kandidatka za osvojitev zlate medalje. V njeni ekipi je tudi mladi NBA-igralec Juancho Hernangomez, ki prvič nastopa na evropskem prvenstvu in zelo dobro pozna Luko Dončića. Nastopala sta sicer v različnih madridskih klubih, poleg Dončića pa ceni vso slovensko reprezentanco.

Španija ima pred četrtkovim polfinalnim dvobojem s Slovenijo, ki se bo začel ob 20.30, sedem zmag in nič porazov. Enak izkupiček imajo tudi slovenski košarkarji, zato lahko v dvorani Sinan Erdem v Istanbulu pričakujemo pravo bitko.

"Slovenija me je navdušila. Dragić in Dončić igrata zelo dobro."

V španski reprezentanci je z 9,3 točke na tekmo četrti strelec. | Foto: Vid Ponikvar V španski reprezentanci je z 9,3 točke na tekmo četrti strelec. Foto: Vid Ponikvar Aktualni evropski prvaki so v četrtfinalu na krilih Marca Gasola premagali Nemce, a imeli z njimi precej težav, kar je poudaril tudi novinec na evropskih prvenstvih Juancho Hernangomez: "V prvem polčasu so Nemci igrali dobro, mi pa smo imeli premalo energije. Če bi izgubili, ne bi šli v boj za medalje. Pomembno je, da do tekme s Slovenijo popravimo svoje napake in skušamo osvojiti prvenstvo. Videl sem nekaj tekem. Slovenija me je navdušila. Goran Dragić in Luka Dončić igrata zelo dobro. Zanimiva tekma bo."

Njegovo povprečje na EuroBasketu je 9,3 točke in 6,3 skoka na tekmo, podobno statistiko ima tudi njegov letno dni starejši brat Willy.

Dončić je njegov prijatelj, a pozna tudi druge

Medtem ko je bil njegov brat soigralec našega Dončića pri Real Madridu, je mlajši Juancho igral za mestnega tekmeca Estudiantes. Kljub temu se je spoprijateljil z našim košarkarskim čarovnikom, a ta ni edini košarkar v naši reprezentanci, ki ga pozna.

Njegov prijatelj je Luka Dončić, s katerim sta se spoznala v Madridu. | Foto: Vid Ponikvar Njegov prijatelj je Luka Dončić, s katerim sta se spoznala v Madridu. Foto: Vid Ponikvar "Slovenija ima za seboj odlično prvenstvo. Povezan sem s slovensko ekipo. Na naboru lige NBA smo dobili Vlatka Čančarja. Prav tako poznam Matica Rebca in Alekseja Nikolića, proti katerima sem igral. Moj prijatelj je Luka, s katerim sva odraščala v Madridu. Potem je tu Anthony Randolph, ki prav tako igra za Madrid. Igral bom proti prijateljem. Super tekma bo."

Dončića čaka v NBA

Ko je beseda nanesla na Lukovo zasebnost, je dal našemu košarkarju kost za glodanje: "Luka ima odličen značaj, je velik delavec. Še naprej mora delati. Čakam ga v NBA."

Španci se zavedajo kakovosti Slovenije, zato se resno pripravljajo na obračun z izbranci Igorja Kokoškova. | Foto: Vid Ponikvar Španci se zavedajo kakovosti Slovenije, zato se resno pripravljajo na obračun z izbranci Igorja Kokoškova. Foto: Vid Ponikvar

Juancho je namreč v zadnji sezoni debitiral v najmočnejši ligi na svetu. V dresu Denver Nuggets je zaigral na 62 tekmah, njegove številke pa so se zaustavile pri 4,9 točke in treh skokih na tekmo, medtem ko je na parketu povprečno prebil po 14 minut.

 
Ne spreglejte