Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 9. 2022,
15.40

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

EuroBasket 2022 Zoran Dragić Mike Tobey Aleksander Sekulić gleženj Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 12. 9. 2022, 15.40

1 leto, 7 mesecev

Dončić si je rahlo zvil gleženj. Verjamejo, da bo do tekme vse dobro.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84
Luka Dončić | Luka Dončić si je na nedeljskem treningu rahlo poškodoval gleženj. V reprezentanci verjamejo, da bo do tekme pripravljen in bo nemoteno igral. | Foto Vid Ponikvar

Luka Dončić si je na nedeljskem treningu rahlo poškodoval gleženj. V reprezentanci verjamejo, da bo do tekme pripravljen in bo nemoteno igral.

Foto: Vid Ponikvar

Težavam s poškodbami v slovenski košarkarski reprezentanci ni videti konca. Za Zorana Dragića se je EuroBasket že končal, Mike Tobey si je gleženj zvil na tekmi z Nemčijo in stiska zobe, težave z gležnjem pa ima po novem tudi osrednji zvezdnik prvenstva Luka Dončić.

Od našega poročevalca Berlin | Foto:

Na nedeljskem treningu se je zgodil neljubi dogodek, ko si je Luka Dončić v igri ena na ena z Edom Murićem nekoliko poškodoval desni gleženj. Poškodba ni težje narave, a je po besedah glavnega trenerja Aleksandra Sekulića pri ponedeljkovi vadbi v Mercedes Benz Areni čutil rahlo bolečino.

Kendrick Perry
Sportal Američan bo vedno hvaležen Sloveniji

"Vsak je malce načet in čuti posledice. Tako je v vsaki drugi ekipi. Morda si je Luka rahlo zvil gleženj, kar je dodatna težava, vendar verjamem, da se bodo vsi do tekme sestavili," je Sekulić sprva dejal zbranim slovenskim novinarjem v Berlinu o zdravstvenem stanju v ekipi in na podvprašanje, kaj to pomeni za Dončića, dodal: "Treniral je, vendar je čutil bolečino."

V slovenski reprezentanci porabijo kar dosti ledu za hlajenje poškodovanih in načetih delov. | Foto: Vid Ponikvar V slovenski reprezentanci porabijo kar dosti ledu za hlajenje poškodovanih in načetih delov. Foto: Vid Ponikvar

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v sredo ob 20.30 v četrtfinalu pomerila proti Poljski, a brez Zorana Dragića, ta si je v dvoboju osmine finala proti Belgiji poškodoval stegensko mišico in predčasno že končal turnir. "Težko je meriti, koliko se bo njegova odsotnost poznala. Zagotovo se bo. Imamo igralce, ki lahko nadomestijo izostanek. Vsak bo moral dati še kakšen odstotek več energije in pomagati ekipi, da nadomestimo Zorana," poudarja Sekulić.

"Luka ima težave z gležnjem?"

Spodbudna novica je, da je gleženj Mika Tobeyja vse boljši. Naturalizirani Američan si ga je poškodoval v skupinskem delu na tekmi proti Nemčiji zaradi nepazljivosti sodnika ob metu žoge. Novi član Barcelone poudarja, da se vse bolje počuti in da je bil tudi sam presenečen, da je proti Belgiji igral toliko časa in brez vidnejših nevšečnosti.

Gleženj Mika Tobeyja je iz dneva v dan boljši. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Gleženj Mika Tobeyja je iz dneva v dan boljši. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Gleženj je boljši, izboljšal se je. Prosti dnevi mi prijajo. Prijetno sem bil presenečen, da sem lahko proti Belgiji toliko igral. Fizioterapevta opravljata odlično delo. Zame je bil najtežji del, ko sem pred tekmo le počival in nisem mogel trenirati, kot bi sicer," je v ponedeljek povedal Tobey, ki je na vprašanje, kakšen nasvet ima za Dončića glede gležnja, sprva začudeno vprašal: "Ali ima težave z gležnjem? Nisem vedel tega. Nimam nasveta, le led."

osmina finala EuroBasket Italija Srbija
Sportal Srbi jezni in ogorčeni: To je sramota desetletja. Lahko vas je sram!
Ne spreglejte