Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
21. 2. 2019,
9.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

1

Natisni članek

Dallas Mavericks All-Star Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 21. 2. 2019, 9.30

5 let, 1 mesec

LUKA DONČIĆ

Dončić o dokazovanju pred dvomljivci

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

1

Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po krajšem mehiškem oddihu, ki je sledil vikendu All Star, se je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić vrnil v Dallas, kjer še kar sanja o preboju v končnico lige NBA, čeprav so možnosti za ta scenarij zelo majhne.

"V Evropi imaš na voljo veliko več prostega časa. Igraš dve ali maksimalno tri tekme na teden. Zato mi je krajši premor prišel zelo prav. Veliko bolje se počutim," je po krajšem brezdelnem uživanju v priljubljenem mehiškem letovišču Cancun ob vrnitvi v Teksas dejal Luka Dončić, za katerim je sicer že kar 55 tekem, na katerih ob zavidljivi statistiki (20,7 točke, 7,2 skoka in 5,6 asistence) v povprečju na parketu prebije več kot 32 minut.

Goran Dragić
Sportal Zelena luč za vrnitev Gorana Dragića

Mnogi so dvomili, on pa …

"Mnogi so dvomili o meni. Menili so, da nisem zmožen igrati v ligi NBA. Jaz sem vedel, kako igram. Jasno mi je bilo, da bom kos nalogi. Priznam pa, da nisem pričakoval takšne ravni. Vse skupaj je preseglo moja pričakovanja. Sem pa vedno trdil, da je v Evropi veliko kakovostnih košarkarjev, ki bi lahko igrali v ligi NBA," je, obdan s sedmo silo, na prvem treningu po premoru o prvih mesecih med elito razpredal Ljubljančan, ki se bo prihodnji teden poslovil od najstniških let.

Luka Dončić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Cilj? Končnica!

A kot bi že dodobra ponotranjil ameriški način komunikacije z javnostjo, poudarja pomembnost moštvene (ne)učinkovitosti. Na vprašanje o osebnih ciljih pred nadaljevanjem sezone, v kateri košarkarje Dallasa čaka še 25 tekem rednega dela, je namreč kot iz topa izstrelil: "Moj edini cilj je končnica." A še preden je dokončal stavek, se je verjetno zavedal zahtevnosti te naloge. Dallas namreč z razmerjem 26 zmag – 31 porazov zaseda 12. mesto zahodne konference. Osmi LA Clippers imajo na svojem računu izkupiček 32-27. Tudi kadrovanje Mavericks že kaže na spogledovanje z novo sezono.

Med zvezdami se vidi tudi v prihodnje

Glavnino skrbno odmerjenih minut za pogovor so sicer teksaški novinarji porabili za vtise ob nedavnem All-Star koncu tedna, na katerem je Dončić sodeloval na tekmi mladih upov in na spretnostnem poligonu. "Všeč mi je bilo, čeprav zahtevno. Pod prho sem bil skoraj bolj utrujen kot po pravi tekmi. Vseeno upam, da se bodo priložnosti za All-Star vikende še vrnile," se je v Charlotte v spominu vrnil slovenski reprezentant, navdušen nad zvezdniškim bliščem, ki spremlja enega od vrhuncev sezone. Sezona lige NBA se bo sicer za Dallas nadaljevala v noči na soboto, ko bo Dončićev tekmec Denver, dan zatem pa ga čaka še Utah.

Luka Dončić in Goran Dragić
Novice Tekma Dončić - Dragić: v Miami več kot tisoč Slovencev, slovenska vina in hrana
LeBron James, Kevin Durant
Sportal Zvezdniški šov znova Jamesu, Durant MVP #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić je imel še čas pogledati na klop in se nasmehniti #video
Luka Dončić
Sportal Dončić prestal zvezdniški krst in navdušil tudi največje dvomljivce #video
Ne spreglejte