Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2020,
22.12

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,16

32

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 30. 10. 2020, 22.12

3 leta, 5 mesecev

Nova nepremičnina slovenskega čudežnega dečka

Dončić je v Dallasu kupil hišo leta, vredno skoraj tri milijone dolarjev #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,16

32

Nepremičninska spletna stran CandysDirt.com iz Dallasa je danes objavila novico, da je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić kupil hišo, ki so jo na tej spletni strani izbrali za najbolj ljubko hišo leta 2020.

Luka Dončić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Zanimivo je, da se je tako mladi zvezdnik, ki si lahko privošči katerokoli hišo v mestu, odločil za ta arhitekturni biser," so pri teksaški nepremičninski spletni strani CandysDirt.com opisali nov nakup Luke Dončića, ki se s sezono 2020/21 očitno seli v nov dom. Če se seveda ne zgodi kakšen zasuk, kakršnih smo v ligi NBA vajeni, in zapusti Dallas Mavericks.

Nepremičninski strokovnjaki so pohvalili okus 21-letnega košarkarskega superzvezdnika in v nadaljevanju opisali, kaj si je privoščil. Dončić bo v Teksasu po novem živel na 485 kvadratnih metrih bivalne površine. V modernistični hiši z odprtimi bivalnimi prostori, ogromnimi steklenimi okni in tudi stenami, skozi katere se razprostira pogled na 3156 kvadratnih metrov veliko parcelo z bazenom in zelenje, ki jo obdaja.

Po novem bo "sosed" Marka Cubana

Nova Dončićeva hiša, zanimivo, stoji v mondeni soseščini Old Prestoon Hollow v Dallasu, le dobrega pol kilometra od hiše lastnika Dallas Mavericks Marka Cubana.

Hišo je leta 1984 zgradil priznani arhitekt Hardy McCullah, potem pa jo je leta 2017 prenovil lastnik podjetja JH Design + Build John Huffman in dizajnerski presežek, kot so hišo opisali Američani, spravil na še višjo raven. Celo tako visoko, da so jo prav na spletni strani CandysDirt.com razglasili za najbolj ljubko hišo v Teksasu leta 2020. Kdo ve, morda jo je Dončić, ki je hišo kupil že junija, opazil prav takrat.

Koliko je za hišo Dončić odštel, ni znano, je pa v registru cenitev nepremičnin v Dallasu vrednost te nepremičnine ocenjena na 2.745.350 ameriških dolarjev.

Dončić, ki je že leta 2019 na obrobju Ljubljane kupil hišo, vredno milijon dolarjev, zaradi zadnjega nakupa zagotovo ne bo bankrotiral. V prejšnji sezoni je ob davkih, ki jih bo še moral odšteti, samo od pogodbe z Dallasom zaslužil več kot osem milijonov evrov. V sezoni, ki je pred njim, bo še dva milijona več, pozneje pa bodo šli njegovi zaslužki najverjetneje v neslutene višave.

Nov dom Luke Dončića v Dallasu:

Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com

Luka Dončić, hiša | Foto: candysdirt.com Foto: candysdirt.com

 

Ne spreglejte