Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
10. 8. 2017,
20.28

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Jaka Lakovič Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Četrtek, 10. 8. 2017, 20.28

2 leti, 8 mesecev

Dončić in Dragić za povzročanje preglavic

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Luka Dončić in Goran Dragić | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič, ki zdaj opravlja funkcijo pomočnika selektorja, je nedavno poskrbel za novo službo za klubsko sezono. V slovenski reprezentanci zavzeto dela, da bi bil v veliko pomoč izbrani vrsti. Opozarja na dvojec Goran Dragić-Luka Dončić, ki bo po njegovem mnenju naredil še preostale nevarnejše, zlasti pa bodo morale druge ekipe izdatneje razmišljati, kako ju zaustaviti.

Jaka Lakovič se je zaradi trenerskega izpopolnjevanja reprezentanci priključil 1. avgusta. Nismo dolgo čakali, da si je uredil tudi klubski položaj za prihodnjo sezono.

Namigoval je, da bi se lahko zgodil prestop v Bilbao Basket, na koncu se je prestop iz Barcelone v baskovski klub uresničil, pri tem pa bo imel večjo vlogo. Pri španski ekipi, ki bo prav tako igrala v Eurocupu, bo imel vlogo prvega pomočnika, kar je nadgradnja njegove kratke trenerske kariere.

"Fantje so vzpostavili pravo vzdušje v ekipi"

Jaka Lakovič je vesel, da v reprezentanci vlada dobro vzdušje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jaka Lakovič je vesel, da v reprezentanci vlada dobro vzdušje. Foto: Urban Urbanc/Sportida Zdaj ima misli usmerjene k reprezentanci, kjer ima prav tako vlogo pomočnika. In kaj je v prvem tednu dela videl nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste? "Fantje zelo dobro trenirajo. Količinsko se veliko trenira, zato morda nekateri košarkarji igrajo s težkimi nogami, kar je za ta del priprav razumljivo. Fantje so vzpostavili pravo vzdušje v ekipi."

V preteklosti je bila v reprezentanci nekakšna praksa, da so pomočniki med pripravami odpotovali na ogled tekem naših nasprotnikov, s katerimi so se pomerili v skupinskem delu. A letos ne bo tako. "Na teren ne bo šel nihče, saj redno dobivamo posnetke vseh tekem svojih nasprotnikov. Že od prve tekme. Globalizacija je takšna, da lahko tekme dobiš takoj po njihovem koncu. So podjetja, ki se s tem ukvarjajo, in to izkoriščamo," razlaga Lakovič.

Dragić in Dončić bosta povzročala glavobole tekmecem

"Ko bo Gogi prišel v pravo formo, bomo imeli v napadu dve ogromni nevarnosti, kar bo nasprotnim obrambam povzročalo velike preglavice. A tu imamo še druge z jasnimi vlogami. Zaradi njiju bodo še bolj nevarni, kot so sicer," razlaga Lakovič. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Ko bo Gogi prišel v pravo formo, bomo imeli v napadu dve ogromni nevarnosti, kar bo nasprotnim obrambam povzročalo velike preglavice. A tu imamo še druge z jasnimi vlogami. Zaradi njiju bodo še bolj nevarni, kot so sicer," razlaga Lakovič. Foto: Grega Valančič/Sportida Ali o Poljakih, ki bodo na EuroBasketu prvi tekmec Slovenije, že kaj bolj razmišljajo? "Niti ne, trenutno smo osredotočeni le nase. Zlasti na svojo igro, obrambo. Za Poljake bo še čas. Sicer sem jih že videl, ker sem delal analizo Čehov in so igrali proti njim. Zelo dobri so bili in so zelo močna ekipa," odgovarja Jale.

Kot nekdanji organizator igre se zaveda, kakšno moč pomeni naveza Goran Dragić-Luka Dončić: "Ogromen plus je, da ju imamo. Luka razigrava in je nevaren za koš. Ima velik potencial tudi v fizičnem segmentu. V vseh trenutkih tekme je prisoten. Zdaj smo dobili še Gogija, ki je kapetan ekipe. Sicer je prišel prejšnji teden in pred turnirjem v Mariboru opravil le tri treninge, a že pokazal, kaj nam pomeni. Ko bo prišel v pravo formo, bomo imeli v napadu dve ogromni nevarnosti, kar bo nasprotnim obrambam povzročalo velike preglavice. A tu imamo še druge z jasnimi vlogami. Zaradi njiju bodo še bolj nevarni, kot so sicer," je dal Lakovič vedeti, da bosta Dončić in Dragić tekmecem povzročala glavobole.

Edo Murić o navezi Dragić-Dončić

"Veliko lažje je, ko imaš ob sebi takšna igralca. Tudi onadva bosta še veliko boljša. Naloga preostalih je, da jima bolj sledimo, saj ustvarjata za nas vrhunec na igrišču. Moramo se še uigrati. Luka je pokazal, zakaj je tam, kjer je. Gogi pa je že pokazal, kakšen igralec je."

Anthony Randolph se bo reprezentanci priključil na turnirju v Opatiji. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Anthony Randolph se bo reprezentanci priključil na turnirju v Opatiji. Foto: Urban Urbanc/Sportida Do začetka evropskega prvenstva so še trije tedni, nova pripravljana obračuna pa Slovenijo čakata ta konec tedna, ko bosta v soboto oziroma nedeljo nasproti stali Hrvaška in Ukrajina. Na delu bomo lahko spet videli Američana Anthonyja Randolpha, ki se je v ZDA poročil, ne bo pa še igral nadarjeni Vlatko Čančar, ki si je na tekmi proti Češki poškodoval gleženj.

Ne spreglejte