Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
8. 4. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Matic Rebec Tivoli Gregor Hrovat Gašper Okorn Simon Petrov Union Olimpija Krka

Sobota, 8. 4. 2017, 21.00

6 let, 6 mesecev

Po tekmi Olimpija : Krka (68:71)

Dolenjska sol na ljubljansko rano

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Olimpija Krka | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Medtem ko je Union Olimpija doživela še tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, pa je Krka z zmago v derbiju v ljubljanskem Tivoliju (71:68) dokazala, da ukrepi novega trenerja Simona Petrova v ključnem delu sezone že učinkujejo.

Simon Petrov se je z nasmeškom izstopil iz tivolske dvorane, v kateri je pred 13 leti igral kot član Olimpije, večkrat pa je gostoval tudi kot njen tekmec. Tokrat je prvič kot samostojni trener Krke ugnal nekdanjega delodajalca iz Ljubljane in s tem po zmagi nad Rogaško prišel do pomembnega para točk. "Vesel sem, da nam je uspelo zadržati koncentracijo v zadnjih sekundah. Zadovoljen sem tudi, da so se fantje držali dogovorov. Bojevali so se vse do konca. Sreča je pogosto tudi na strani tistih, ki se borijo. Zato so fantje zadeli nekaj težkih metov. V prihodnje pa upam na še več sreče in borbenosti," je dejal 41-letni novomeški trener, ki končuje svoj drugi mesec na trenerskem stolu nekdanjega prvaka. V tem obdobju je uveljavil agresivnejšo obrambo. "S tem sem zadovoljen, čeprav je jasno, da je nekatere navade težko odmisliti," dodaja.

Ljubljanske težave v nepravem trenutku

Precej slabše volje je iz garderobe prikorakal trener Olimpije Gašper Okorn, prepričan o tem, da je njegova ekipa v tretji četrtini izgubila rdečo nit igre. Igralcem je očital predvsem to, da se niso znali odzvati na agresivno novomeško obrambo, ter potožil nad slabo organizacijo napadov. "V obrambi niti nismo igrali slabo, čeprav sem pri branjenju 1:1 videl kar nekaj pomanjkljivosti. Toda pokleknili smo v napadu," je dejal strateg "zmajev", ki se je lahko tokrat v zelo omejenem časovnem obsegu zanesel na sicer prvega igralca Nikolo Jankovića. Ta zaradi težav s hrbtom namesto na treninge hodi na terapije. Zgolj za tekmo pa sta zobe stisnila tudi oboleli kapetan Gregor Hrovat in Devin Oliver, ta ima poškodovan desni gleženj. "Vse to se dogaja v nepravem trenutku. Poleg tega smo v krizi. Pred nami pa je še pet krogov, v katerih moramo strniti vrste in si zagotoviti mesto med četverico. Fantom sem že povedal, da bo zdaj pritisk večji," po treh porazih na zadnjih treh tekmah dodaja Okorn.  

Rebec tudi s svoje polovice

Novomeščani so sicer ljubljansko barko potopili predvsem z agresivno igro na prehodu iz tretje v zadnjo četrtino in z disciplino v zadnjih trenutkih. Pred tem so nadoknadili deset točk zaostanka in v "zmajevo" gnezdo vnesli tudi nekaj nervoze. Za nameček so tekmecu kodrali lase še z uspešnimi meti iz zahtevnih položajev, pri čemer je izstopala trojka Matica Rebca z nasprotne strani igrišča. Mladi branilec je sicer dosegel deset točk. Še učinkovitejša pa sta bila Erjon Kastrati (17) in Dominique Elliot (14).

Erjon Kastrati je bil prvi strelec zmagovite ekipe. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Erjon Kastrati je bil prvi strelec zmagovite ekipe. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hrovat: Nismo našli odgovora

Pri Olimpiji je z 20 točkami, 12 skoki in petimi asistencami izstopal Hrovat. Toda zanj je bila lepa statistika zgolj slaba tolažba po porazu v derbiju. Le ta resda zaradi slabega obiska, ki je posledica vse večje košarkarske anemičnosti v Ljubljani in Novem mestu, ni upravičil svojega naziva. "Odločil je Krkin pritisk. Njihovi igralci so odlično opravili svoje delov obrambi. Kdor je stopil na igrišče, je izvajal pritisk. Mi nismo našli pravega odgovora," je po tekmi povedal Hrovat in dodal: "Krka nas je nekoliko presenetila. Prav zato moramo opraviti analizo in se pripraviti na naslednje tekme. Verjamem, da smo sposobni premagati vsakega tekmeca. S pritiski javnosti se ne obremenjujemo."

Ne spreglejte