Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 4. 2020,
11.12

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Liga NBA Joseph Tsai New York Knicks Brooklyn Nets Andrew Cuomo

Nedelja, 5. 4. 2020, 11.12

4 leta, 1 mesec

Zahvala donatorjem

Dobre duše, ki so New Yorku zagotovile tisoč ventilatorjev in milijon mask

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
New York Koronakriza | Na zgradbi Time Warner Center v Manhattnu so v obdobju pandemije novega koronavirusa prižgali luči v obliki srca. | Foto Reuters

Na zgradbi Time Warner Center v Manhattnu so v obdobju pandemije novega koronavirusa prižgali luči v obliki srca.

Foto: Reuters

Ameriško velemesto New York je trenutno žarišče virusa sars-cov-2 v svetu. Zaradi vse manjših bolniških kapacitet na intenzivni negi nujno potrebujejo pomoč, zato se iz srca zahvaljujejo lastniku košarkarskega moštva Brooklyn Nets Josephu Tsaiju za tisoč ventilatorjev, oba newyorška kluba v ligi NBA pa sta priskrbela še milijon zaščitnih kirurških mask.

Sportal Tudi liga NBA se seli v navidezno resničnost

Guverner New Yorka Andrew Cuomo je dejal, da je Joseph Tsai, lastnik košarkarskega moštva New Jersey Nets v severnoameriški ligi NBA, mestu New York zagotovil tisoč ventilatorjev za pomoč v boju proti novemu koronavirusu. S pomočjo kitajske vlade so jih na letališče Johna F. Kennedyja po poročanju STA pripeljali v soboto zvečer.

Joseph Tsai je priskočil na pomoč New Yorku. | Foto: Reuters Joseph Tsai je priskočil na pomoč New Yorku. Foto: Reuters

Kanadčan Tsai, sicer milijarder in soustanovitelj kitajskega podjetja Alibaba, je obenem obljubil finančno pomoč delavcem v dvorani Barclays, kjer igra njegovo moštvo Brooklyn Nets. Svojim zaposlenim bo ves čas zaprtja dvorane zagotavljal polne plače.

Donald Trump
Sportal Trump je optimist. Navijači v ZDA kmalu v dvoranah?

Vodstvo lige NBA je skupaj z ekipama New York Knicks in Brooklyn Nets, ki nastopata v najmočnejšem košarkarskem klubskem tekmovanju na svetu, velemestu podarilo milijon zaščitnih kirurških mask. ''New York se vam zahvaljuje za darilo, ki ga nujno potrebuje,'' se je Cuomo zahvalil donatorjem.

Prizor iz Centralnega parka v središču Manhattna v New Yorku. | Foto: Reuters Prizor iz Centralnega parka v središču Manhattna v New Yorku. Foto: Reuters

Moštvo NFL New England Patriots, ki prihaja iz okolice Bostona, je v petek s svojim letalom iz Kitajske v ZDA pripeljalo milijon zaščitnih mask. Od tega so jih v New York poslali 300 tisoč.

V zvezni državi ZDA so v soboto po poročanju časnika New York Times našteli že več kot 113.700 ljudi, okuženih z novim koronavirusom. V ZDA so kot del ukrepov proti zajezitvi širjenja novega koronavirusa predpisali, da mora vsaka oseba, ki zapusti svoj dom, nositi zaščitno masko.

Sportal Vdova Kobeja Bryanta: To bi bil vrhunec njegove kariere #video
Ne spreglejte