Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 9. 2017,
13.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Petrol Olimpija Roman Lisac Olimpija Union Olimpija

Petek, 1. 9. 2017, 13.25

6 let, 6 mesecev

Direktorska menjava v Olimpiji: prihaja Roman Lisac

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Potem ko so pri slovenskem košarkarskem prvaku potrdili novo ime – Petrol Olimpija, iz Stožic prihaja tudi vest o imenovanju Romana Lisca za novega direktorja.

Roman Lisac (levo) je novi direktor košarkarske Olimpije, ki jo je pred tedni zapustil predsednik Jani Möderndorfer (desno). | Foto: Sportida Roman Lisac (levo) je novi direktor košarkarske Olimpije, ki jo je pred tedni zapustil predsednik Jani Möderndorfer (desno). Foto: Sportida

Obdobja sprememb pri košarkarski Olimpiji še ni konec. Najnovejša se nanaša na direktorsko pisarno. To po petih letih zapušča Matevž Zupančič. Novi direktor kluba je postal Roman Lisac, ki je v košarki najbolj vidno vlogo odigral kot generalni direktor lige ABA. O njegovem ustoličenju se je po kuloarjih šušljalo že spomladi, ko so v javnost prvič pricurljale govorice o odločnejšem vstopu Petrola na vrh sponzorske piramide nekdanjega ljubljanskega evroligaša. V četrtek je Lisca prenovljeni upravni odbor tudi uradno in - po zagotovilih predstavnika za stike z javnostmi - soglasno potrdil. Dozdajšnji direktor Zupančič vseeno ostaja v klubu, in sicer kot svetovalec uprave.

Najprej sanacija, nato tudi evroliga?

"V tem trenutku vam težko postrežem s kakšnim globljim komentarjem. Več bom lahko povedal na uradni predstavitvi nove Olimpije. Vsekakor je to zame velik izziv. Jasno je, da je osrednji cilj popolna finančna sanacija kluba. Slediti moramo načrtu, nato pa bomo skušali Olimpijo vrnitvi na pota stare slave," je bil v prvi izjavi skop Lisac in potrdil, da dolgoročno tudi vrnitev v evroligo ni izključena.

Prenovljeni logotip Olimpije | Foto: Prenovljeni logotip Olimpije Stari grehi

Naj spomnimo, že 4. julija je skupščina KK Olimpija Ljubljana imenovala novega predsednika Tomaža Berločnika in prenovljeni upravni odbor, obenem pa se je seznanila tudi s podatkom, da znaša klubski dolg še milijon evrov (najvišji je bil 5,5 milijona evrov).

"Najpreprosteje bi bilo Olimpijo pet minut pred dvanajsto pustiti v stečaj. Toda zaveza in želja vseh pokroviteljev je bila, da se to ne zgodi. Zdaj smo si skupaj zastavili cilje. Olimpija si ne sme dovoliti, da bi znova postala dolžnik. Delovali bomo v okviru zmožnosti. Zadali smo si triletno obdobje, v katerem bomo odplačali milijon evrov dolga. To je zadnja sanacija. Nove sponzorji ne bi prenesli," je tedaj poudaril Berločnik, tudi predsednik uprave Petrola, novega glavnega pokrovitelja kluba, ki bo prvakom dal novo ime – Petrol Olimpija.

Kaj pa igralski kader?

"Imamo, kar imamo," je na vprašanje o igralskem kadru, ki ga bo vodil Gašper Okorn, odgovoril direktor Lisac. To pomeni, da bodo za zmaje v ligi ABA, državnem prvenstvu ter pokalu in Fibini ligi prvakov igrali: Erjon Kastrati, Jan Barbarič, Bojan Radulović, Devin Oliver, Jan Špan, Dražen Bubnić, Roko Badžim, Jordan Morgan, Talor Battle, Žiga Jurček in kapetan Gregor Hrovat. Za njimi sta že dve pripravljalni tekmi, ob koncu tedna pa bo Olimpija nastopila na Sportanzo Cupu v Rogaški Slatini, kamor ob domači Rogaški prihajata še Cedevita in Gazientep.
Ne spreglejte