Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
29. 4. 2016,
17.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Natisni članek

Eurocup Fiba ECA Union Olimpija Matevž Zupančič

Petek, 29. 4. 2016, 17.32

6 let, 6 mesecev

Direktor Olimpije na sestanku v Londonu: Smo kandidati za Eurocup

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Med povabljenimi na sestanek v London, kjer so se zbrali moštva, ki bodo igrala v evroligi, in tista, ki se zanimajo za igranje v Eurocupu, je bil tudi direktor Olimpije  Matevž Zupančič. "Ne ve se še, ali bomo imeli mesto. Smo med kandidati," je po sestanku dejal Zupančič.

V Londonu je potekal sestanek 11 moštev, ki so z ECA (euroleague commercial assets) podpisali desetletno sodelovanje v evroligi.

 

Na sestanku so predstavili tekmovalni sistem za prihodno sezono. Med povabljenimi moštvi so bila tudi nekatera, ki se zanimajo za igranje v drugem jakostnem tekmovanju pod okriljem ECA Eurocupu. Med njimi tudi direktor ljubljanske Olimpije Matevž Zupančič.

 

"Povabili so tudi nekatere klube, ki smo to zgodbo ustvarjali od samega začetka. Z območja lige ABA smo bili na sestanku Crvena zvezda, Cedevita, Partizan in Budućnost. Predstavili so sistem tekmovanja v evroligi in Eurocupu," je po sestanku za Sportal dejal Zupančič.

 

Olimpija želi igrati v čim močnejšem tekmovanju. | Foto: Olimpija želi igrati v čim močnejšem tekmovanju.

 

Brez obljub

Znano je, da bo v prihodnji sezoni Eurocup štel 24 moštev, nekaj prostih mest pa bodo zapolnili s povabili, za katerega se potegujejo tudi Zmaji, saj si prek lige ABA niso zagotovili nastopa v tem tekmovanju.

 

"Novost je končnica, zelo spodbudno pa je, da bo liga zelo dobro financirana. Za razliko do lani ne bo več prijavnine, ne bo stroškov sojenja, ne bo administrativnih stroškov. Tekmovanje bo tako vsaj 150 tisoč evrov cenejše kot letos. Vse bo kril organizator tekmovanja, ob tem pa bo še nagrajeval rezultatske uspehe," je o novem tekmovalnem režimu dejal prvi mož ljubljanskega kluba.

 

"Ne ve se še, ali bomo imeli mesto. Podeljenih bo nekaj povabil na podlagi športnega rezultata in komercialne zanimivosti. Olimpija je med kandidati. Želimo si igrati v čim močnejšem tekmovanju," Zupančič še vedno odpušča odprta vrata.

 

Dan D v torek

 

Razplet evropskih klubskih tekmovanj še ni znan. | Foto: Razplet evropskih klubskih tekmovanj še ni znan.

 

Dan D za razplet boja za prevlado nad evropskimi tekmovanji bo prihodnji torek, ko bodo vodilni možje ECA in Fibe iskali še zadnjo možnost za kompromis.

 

"Prva prelomnica bo v torek. Junija mora biti vse jasno, če se hočeš normalno pripraviti za novo sezono," dodaja Zupančič.

 

Za zdaj še ni jasno, kakšne posledice bi doletele Olimpijo, če bi ta res nastopila v Eurocupu. Pred tednom je Fiba prek nacionalnih zvez zagrozila, da mora suspendirati vse klube, ki bodo igrali v Eurocupu, ob tem pa suspendirala 14 nacionalnih zvez. Več odgovorov naj bi bilo znanih po torku.

Ne spreglejte