Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2007,
14.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 21. 12. 2007, 14.46

7 let, 12 mesecev

Dan slovenske košarke v Novem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do Dneva slovenske košarke je le še pet dni, prireditelji pa so na zadnji novinarski konferenci predstavili še zadnje podrobnosti velikega spektakla

Dan slovenske košarke bo 26. decembra potekal v novomeški dvorani Leona Štuklja. Že nekaj časa je znano, da bo ekipo Vzhoda vodil Zoran Martič, Zahoda pa Memi Bečirovič, največ glasov v igralskem kadru pa je zbral branilec slovenske reprezentance in Uniona Olimpije Goran Dragič.

Glasovanje za začetni peterki članskih moštev selekcij Zahoda in Vzhoda na Dnevu slovenske košarke 2007 se je izteklo že pred dvema dnevoma, dvoboj za trenerja selekcije Vzhoda na članski tekmi pa je dobil strateg domžalskega Heliosa Zoran Martič, ki je trenerja novomeške Krke Radeta Mijanoviča premagal v "fotofinišu", saj je Martič nazadnje zbral 3598 glasov, prvi mož dolenjske stroke pa 3528. Vseh glasov je bilo 12.105 in ti so za prvo peterko Vzhoda izbrali Jureta Močnika (Helios Domžale, 2416 glasov), Lancea Harrisa (Zlatorog, 1954), Roberta Troho (Helios Domžale, 3480), Jureta Balažiča (Krka, 3313) in Marka Rakočevića (Krka, 2523). Ker je Harris čez praznike odpotoval v ZDA, ga bo v moštvu zamenjal Dario Krejič (Helios Domžale).

V moštvo Zahoda so košarkarski navdušenci po vrsti na mesto organizatorja, branilca, krilo, krilnega centra in centra izbrali izbrali Jana Močnika (Union Olimpija, 4208 glasov), Dragića (Union Olimpija, 6258), Jasmina Hukića (Union Olimpija, 2815), Marka Miliča (Union Olimpija, 6188) in Hasana Rizvića (Union Olimpija, 2017). Rizvića bo v prvi peterki zamenjal Vlado Pašalić (Luka Koper, 1882), Hukića pa Simon Finžgar (TCG Mercator, 1496). Ostale igralce sta trenerja določila po svojem izboru, poleg tega pa jima bodo na sami tekmi pomagale tudi tri pomočnice, nagrajenke.

Martič: Dan slovenske košarke je institucija

"Vsem, ki so zame glasovali, se zahvaljujem. To je nova izkušnja zame, dan slovenske košarke je institucija, to lepo dokazuje dejstvo, da letos poteka že sedemnajstič. Veseli me tudi dejstvo, da je letos prireditev v Novem mestu, kjer se košarka prebuja in prepričan sem, da bomo vsi v predstavi uživali," je povedal trener Vzhoda Zoran Martič. Njegov kolega na drugi strani Memi Bečirović je bil nekoliko bolj šaljiv: "Še dobro, da se je glasovanje končalo pred našim zadnjim gostovanjem v Pireju, saj bi lahko bil razplet drugačen. No, šalo na stran. Ta prireditev nam pomeni veliko, to je velik dan za slovensko košarko. Gledalci bodo prav gotovo prišli na svoj račun."

V tekmi meta za tri točke bodo nastopili Robert Troha (Helios Domžale), Primož Skok (TCG Mercator), Žan Vrečko (Elektra Esotech), Marko Janjušević (Luka Koper), T. J. Sorrentine (Krka), Davor Marcelić (Krka), Luka Novak (zmagovalec DP v ulični košarki) in Goran Dragić. V zabijanju pa bodo sodelovali Milan Sebič (Alpos Šentjur), Jan Rozman (Kraški zidar Jadran), Luka Lapornik (Alpos Šentjur) in Miha Leskovšek (DP v ulični košarki), poleg tega pa bodo gledalci letos lahko spremljali tudi novost - premierno izvedbo spretnostnega poligona "Planetov Basket master".

Vse skupaj se bo v Novem mestu v sredo pričelo že ob 12.30, članska tekma pa bo na sporedu ob 20.30 z neposrednim prenosom na TV Slovenija. Vstopnice so pred prireditvijo že na voljo, za šest evrov jih je moč kupiti preko Eventima, na Petrolovih črpalkah oziroma na nekaterih drugih izbranih mestih, ki so navedena na spletni strani Košarkarske zveze www.kzs-zveza.si.

Ne spreglejte