Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
20.55

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Liga NBA Utah Jazz Spencer Dinwiddie poškodba Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Jason Kidd

Torek, 12. 4. 2022, 20.55

2 leti, 1 mesec

Kakšen je Dončićev status za sobotno tekmo

Dončić se je skril. Kidd: "Luka je dobre volje."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Jason Kidd | Dallas brez Dončića ni ista ekipa, zato je Kidd lahko zaskrbljen pred začetkom končnice. | Foto Guliver Image

Dallas brez Dončića ni ista ekipa, zato je Kidd lahko zaskrbljen pred začetkom končnice.

Foto: Guliver Image

Dallas Mavericks za zdaj ne dajejo nobene informacije o morebitnem nastopu Luke Dončića na sobotni prvi tekmi končnice lige NBA, potem ko si je slovenski košarkar na nedeljski tekmi nategnil mečno mišico. "Danes je dobre volje," je trener Jason Kidd večkrat ponovil na torkovem druženju z novinarji.

Luka Dončić
Sportal Negotovost pri Dončiću, rezultat preiskave znan

Ponedeljkov MRI je potrdil, da si je Luka Dončić nategnil levo mečno mišico. Dan pozneje Dallas Mavericks informacije, kako dolgo bo okreval, nimajo oziroma je nočejo dati. Niti niso objavili njegovega statusa za naslednjo tekmo (sobota proti Utah Jazz), torej ali je njegov nastop verjeten, vprašljiv ali vanj dvomijo. Po pravilih lige NBA statusa igralca niso dolžni dati do petka.

Dončić, ko je na zadnji tekmi začutil bolečino v mečni mišici. | Foto: AP / Guliverimage Dončić, ko je na zadnji tekmi začutil bolečino v mečni mišici. Foto: AP / Guliverimage Ko so trenerja Jasona Kidda, ki je v torek v času kosila po dopoldanskem treningu stopil pred novinarje, vprašali, kakšna je stopnja (angleško grade) Lukove poškodbe, je ta nekoliko nejevoljno odvrnil: "Kaj je to stopnja?" Nič bolj oprijemljiv ni bil njegov odgovor na vprašanje, če je sploh kaj upanja, da bi Dončić lahko v soboto igral. "Bomo videli. Danes je dobre volje. Bomo videli, kako bo njegovo telo odreagiralo jutri. Pripravili bomo načrt za tekmo z njim in načrt za tekmo brez njega. Če si bo lahko obul športni copat, bo igral, če ne, pač ne. Ne bomo tvegali, da bi si poškodbo še poslabšal."

Da bi se Luka lahko hitro vrnil, verjame njegov soigralec Spencer Dinwiddie. "Meni se je zdel kar dobro. Mislim, ne zdi se mi igralec, ki bi manjkal daljši čas. Če sploh bo."

Dončić je bil ob obisku novinarjev na fizioterapiji. Ko je videl, da ga snemajo kamere, se je hitro čez glavo pokril z brisačo.

Podobna poškodba težje narave pomeni nekaj tednov okrevanja. V lanski in letošnji sezoni so se igralci lige NBA s takšno poškodbo, ki je bila lažje narave, vračali v povprečju po dveh tednih. To bi pomenilo prvi štiri, morda pet tekem dvoboja z Utahom.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić si lahko oddahne
Luka Dončić
Sportal Alarm v Dallasu, poškodba Luke Dončića ob nepravem času #video
Ne spreglejte