Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
1. 5. 2016,
13.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Mega Leks ABA

Nedelja, 1. 5. 2016, 13.13

6 let, 6 mesecev

Crvena zvezda se lahko postavi ob bok največjim tekmecem (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Letošnji finale lige ABA bi se lahko končal v najkrajšem mogočem času. Crvena zvezda je dobila tudi drugo tekmo proti Mega Leks in je le še zmago oddaljena od ubranitve naslova.

Za razliko od prve tekme, ki je bila napeta do zadnjih minut, so košarkarji Crvene zvezde na drugi veliko hitreje zlomili odpor Mega Leks in slavili z 19 točkami razlike (93:74).

 

Tudi tokrat je bila Mega Leks močno oslabljena in brez svojega prvega strelca Francoza Timothéja Luwawu-Cabarrota, ob njem pa so manjkali še Ognjen Jaramaz, Aplha Kaba, Nikola Pavlović in Aleksandar Aranitović.

 

"Izkoristili smo domač parket in vpisali zelo pomembno zmago. Igra z druge tekme je recept za naprej. Mega Leks se ne bo predala in v njihovi dvorani bo veliko težje," je po zmagi dejal branilec Crvene zvezde Stefan Jović.

 

Vrhunci tekme:

 

Trije razpoloženi premalo za rdeče-bele

Pri Beograjčanih je blestel Marko Simonović s 16 točkami, še trije košarkarji pod taktirko Dejana Radonjića pa so presegli dvomestno število točk.

 

Pri gostih je glavno napadalno breme padlo na trojček Nikola Ivanović, Rade Zagorac in Nikola Janković, ki je skupaj dosegel 54 od skupno 74 točk Mega Leks.

 

Le še zmaga Crveno zvezdo loči od ubranitve naslova. | Foto: Le še zmaga Crveno zvezdo loči od ubranitve naslova.

 

Blizu ubranitve naslova

Rdeče-beli iz Beograda so tako le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova lige ABA, ki so ga lani osvojili prvič. V Sremski Mitrovici bodo imeli prvo zaključno žogo, z drugim zaporednim skokom na vrh jadranske lige pa bi izenačili podvig največjih mestnih tekmeca Partizana, ki je edini uspel ubraniti naslov v ligi ABA. Med letoma 2007 in 2011 so se veselili petih zaporednih naslovov.

 

Z naslovom bi si Crvena zvezda zagotovila nastop v prenovljeni evroligi v prihodnji sezoni, kjer bo nastopilo le 16 moštev. V letošnji so izpadli na zadnji stopnički pred finalnim turnirjem četverice – v četrtfinalu jih je s 3:0 v zmagah izločil moskovski CSKA.

Ne spreglejte