Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 6. 2011,
7.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 7.26

8 let

"Črni jezus" bo pojasnil glede potnega lista

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjem času je veliko prahu v košarkarskih krogih dvignil Američan Omar Abdul Thomas, ki naj bi imel slovenski potni list, a v Sloveniji ne ve prav nihče zanj. V prihodnjih dneh bo vse jasno.

Z Ministrstva za notranje Slovenije zadeve so sporočili, da osebe Omar Abdul Thomas nimajo registrirane, kar bi lahko pomenilo, da igra Američan za Avellino, v dresu katerega je postal MVP italijanskega prvenstva, s ponarejenim potnim listom. V Italiji velja celo pravilo, da igralec ne sme biti registriran z drugačnim imenom, kot ga ima v potnem listu. In novinarji Gazzette so nam sporočili, da je Američan registriran kot Slovenec Omar Abdul Thomas. Torej obstajajo veliki sumi, da igra s ponarejenim potnim listom.

Pa je živel Thomas, ki ga v Italiji kličejo črni jezus, v Sloveniji vsaj eno leto, kot je eden od pogojev? Veliko je bilo ugibanj, na kakšen način je prišel Američan do dragocenega slovenskega papirja, a pravi Thomas, da bo kmalu razrešil vse dvome in da je povsem brez skrbi: "Res je, da sva šla z agentom v Slovenijo po potni list. In ta agent ni bil niti Guy Zucker niti Dave Gasman, ki se omenjata v medijih, temveč zelo znan odvetnik. Ne morem povedati imena. Moj primer ni takšen kot pri Simonu Milesu, ki je dobil ponarejen potni list, ne da bi vedel za to. Svojo situacijo bom razložil v nekaj dneh tudi za slovensko javnost. Imam vse papirje, zato boste kmalu dobili vse odgovore," je izjavo Thomasa sporočil za naš medij novinar Gazzette Guida Guido. Naj še omenimo, kaj se je zgodilo v primeru Simona Milesa. Američan je bil v prekršku, ko je bil član Livorna. Takrat je namreč igral s ponarejenim češkim potnim listom. Njegova agencija je bila nato spoznana za krivo, igralec pa je sprva dobil prepoved igranja treh sezon. Kasneje so mu kazen omilili na dve leti, na koncu pa celo preklicali.

Ne spreglejte