Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
20. 4. 2017,
16.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Rogaška Rogaška Slatina Dragiša Drobnjak Damjan Novaković

Četrtek, 20. 4. 2017, 16.10

6 let, 6 mesecev

Damjan Novaković, trener Rogaške

Črna luknja kot opomin pred polfinalom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Potem ko si je Rogaška kot zadnja ekipa zagotovila preboj v ligo za prvaka, so zdaj Slatinčani s šestimi zmagami na sedmih tekmah pravi hit prvenstva. "Zdaj smo zdravi in igramo tako, kot znamo," odgovarja trener Damjan Novaković.

Zmage nad Unionom Olimpijo v slovenskem prvenstvu že lep čas niso več senzacija in povod za veseljačenje nasprotnih ekip. Tako tudi košarkarji Rogaške po sredini zmagi v Tivoliju niso navdušeno poskakovali. Še več, trener Damjan Novaković je po tekmi celo javno razglabljal o tem, da Slatinčani niso pretirano blesteli. Svojim igralcem je očital tudi pretirano sproščenost in predhodno zadovoljstvo s številom zmag.

"Prebudili so se šele v drugem polčasu. Predvsem menim, da je Olimpija premagala samo sebe. Ljubljanski košarkarji so podlegli pritisku in nervozi. Niso odigrali tako, kot znajo. Deloma tudi zaradi ozke rotacije igralcev," je dejal trener Rogaške, ki je s soigralci z zmago že vstopil skozi polfinalna vrata, medtem ko se je Olimpija znašla v nelagodnem položaju, v katerem ne odloča več o svoji usodi.

Rogaški se nasmiha eno od prvih dveh mest v ligi za prvaka. | Foto: Sportida Rogaški se nasmiha eno od prvih dveh mest v ligi za prvaka. Foto: Sportida

"Ko smo se rešili poškodb …"

Zmaga v Ljubljani je bila za Rogaško že šesta na sedmih tekmah lige za prvaka. Novakovićevo četo je tesno ugnala le Krka. Ob tem velja opomniti, da gre za ekipo, ki si je zadnja zagotovila preboj v to fazo tekmovanja. Novaković to pojasnjuje z nizom zdravstvenih težav, ki so načenjale njegov kader v začetku leta.

"Smo zdravi, brez poškodb in bolezni. Zdaj delujemo tako, kot smo delovali novembra in oktobra," pravi izkušeni trener, ki noče sejati optimističnih napovedi. Previdnost vnaša tudi v slačilnico. "Serija porazov, v kateri se nismo znali izkopati iz črne luknje, je dobra šola. Dovolj je, da se spomnimo na tistih 40 dni," dodaja.

Drobnjak je čudež  Dragiša Drobnjak je kakovosten tudi na pragu 40 let. | Foto: Sportida Dragiša Drobnjak je kakovosten tudi na pragu 40 let. Foto: Sportida

Pri nekdanjih finalistih so strelsko najbolj razpoloženi Američana Darwin Davis in Taylor Johns, Tadej Ferme in Dragan Đuranović, a eden od ključev do igralske kohezije in rezultatske uspešnosti se skriva v 39-letnem Dragiši Drobnjaku, trenerjevi podaljšani roki na parketu.

"Ekipi daje stabilnost, obenem pa zna igralcem tudi kaj povedati. Čudež je, da pri svojih letih še vedno igra na takšni ravni. Je pravi športnik, ki zelo dobro skrbi zase. Leta se poznajo, a on jih zelo dobro skriva," zadovoljstva s sodelovanjem z nekdanjim reprezentantom ne skriva Damjan Novaković.

Ne spreglejte