Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 9.26

8 let

Črn teden za Smodiša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski košarkarji legionarji so tudi tokrat svojim klubom pomagali osvajati točke. Izkazali so se Erazem Lorbek, Samo Udrih in Matjaž Smodiš.

Španija: Barcelona je v Blaugrani z enajstimi točkami razlike premagala predzadnji Leon (67:56) in se veselila šeste zmage. Jaka Lakovič je tudi tokrat srečanje začel v prvi peterki in na parketu prebil nekaj več kot petindvajset minut. Tekmo je končal pri trinajstih točkah (met za dve 4:4, met za tri 1:7, prosti meti 2:2) in dveh skokih. Granada je v sedmem krogu španskega prvenstva na gostovanju pri Fuenlabradi doživela tretji poraz s 74:70. Samo Udrih je bil s šestnajstimi točkami (met za dve 1:2, met za tri 4:6, prosti meti 2:2) drugi strelec gostov. V pol ure igre pa je 28-letni branilec ujel tudi eno odbito žogo. Tudi Domen Lorbek se z gostovanja ni vračal vedrega obraza, saj je z Estudiantesom moral še šestič oddati točki nasprotniku. Za klub iz Madrida, ki se z le eno zmago nahaja na zadnjem mestu ACB lige, je slovenski reprezentant igral sedemnajst minut in se v statistiko vpisal s štirimi točkami in skokom.

Italija: Varese je v devetem krogu italijanskega prvenstva gostoval v Milanu in bil blizu zmage proti moštvu, ki nastopa v evroligaški konkurenci. S 78:72 so se zmage veselili domačini in prišli šele do tretje zmage, gostje pa do sedmega poraza. Pri Vareseju se je izkazal Aleksandar Ćapin, Gregor Hafnar pa ni igral. Slovenski reprezentant je v triintridesetih minutah zbral sedemnajst točk (met za dve 2:4, met za tri 4:8, prosti meti 1:2), dva skoka in štiri podaje. Lottomatica se je z zmago proti Air Avellinu (106:90) pridružila petim ekipam s po šestimi zmagami. Znova se je izkazal Erazem Lorbek, ki je igral nekaj več kot trideset minut in devetnajstim točkam (met za dve 6:9, met za tri 2:2, prosti meti 1:2) dodal še tri skoke in štiri podaje. Pri treh zmagah še naprej ostaja Teoman Alibegovič. Za njegovo Legeo Scafati je bila na domačem parketu usodna Solsonica Rieta.

Grčija: Sani Bečirovič se je s Panathinaikosom veselil še četrtič zapored. Evropski prvaki so bili z 81:76 boljši od Arisa. Sani je v slabih štirinajstih minutah uspel zbrati pet točk in po dva skoka ter podaji. Grenkobo poraza je prvič občutil Egaleo. Z 80:76 je bil boljši Panellinios, ki si tako s Panathinaikosom še naprej deli prvo mesto na lestvici. Za gostitelje je nekaj več kot štiri minute igral tudi Dejan Hohler, a se me strelce ni uspel vpisati, zato pa je enkrat uspešno "asistiral". Nekoliko slabše gre AEK-u, ki je brez Smiljana Paviča proti Panioniosu doživel tretji poraz in tako zdrsnil na predzadnje mesto.

Rusija: Tokratni krog je bil usoden za oba kluba, kjer nastopata slovenska reprezentanta. Uroš Slokar je pri porazu proti Spartaku (80:83) igral osemnajst minut, a se ni preveč izkazal. "Sloki" je zadel le en met iz igre in en prosti met ter tako skupno dosegel tri točke, tri skoke in podajo. Po porazu v Tivoliju so košarkarji CSKA prvič klonili tudi v domačem prvenstvu. S skalpom branilcev naslova se odslej lahko ponaša tudi njihov mestni tekmec Dinamo. Končni rezultat na semaforju je bil 80:82. Matjaž Smodiš je bil z osemnajstimi točkami (met za dve 5:6, met za tri 1:4, prosti meti 5:6) drugi strelec svoje ekipe, v slabe pol ure igre pa je še štirikrat pobral žogo pod košem in enkrat podal. Unics iz Kazana je proti Spartaku prišel do pete zmage, Marko Tušek, pa še ni imel priložnosti za debi v dresu novega kluba.

Turčija: Fenerbahče Ülker je v šestem krogu na gostovanju pri CASI prišel do četrte zmage (97:74), nekaj zaslug za to imata tudi Gašper Vidmar s tremi, in Emir Preldžić z dvema točkama.

Ne spreglejte