Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 8. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

EuroBasket 2017 Klemen Prepelič

Sreda, 16. 8. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Čeprav šteje 24 pomladi, je eden ključnih mož Slovenije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Klemen Prepelič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V slovenski izbrani vrsti je selektor Igor Kokoškov našel pomembno mesto za novega člana francoskega Paris-Levalloisa Klemna Prepeliča, ki spada med izkušenejše košarkarje, pa čeprav šteje šele 24 pomladi. Na pripravljalnih tekmah nakazuje, da bo na evropskem prvenstvu eden izmed ključnih mož naše reprezentance.

Z izjemo prve pripravljalne tekme z univerzitetno ekipo Rusije je Klemen Prepelič igral na vseh preostalih in bil vselej v prvi peterki, kar je jasen znak, da selektor Igor Kokoškov računa nanj za EuroBasket, ki se bo za Slovenijo začel 31. avgusta.

Na dozdajšnjih tekmah je bil z desetimi točkami tretji strelec ekipe in med aktivnejšimi košarkarji, saj so nad njim in Gašperjem Vidmarjem v povprečju naredili največ prekrškov – po 4,3 na tekmo. A se oba nista najbolj izkazala pri prostih metih, ki sta jih dobila na razpolago. Vidmar je pri 46-, Prepelič pa pri 68-odstotni uspešnosti.

"Verjamem v ekipo"

"Na tekmi z Ukrajino lahko komentiramo le energijo. Preprosto nismo bili pravi. Osredotočenost ni bila prava, kljub temu pa smo dokazali, da spadamo med kakovostnejše reprezentance, saj smo Ukrajino premagali dokaj z lahkoto." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Na tekmi z Ukrajino lahko komentiramo le energijo. Preprosto nismo bili pravi. Osredotočenost ni bila prava, kljub temu pa smo dokazali, da spadamo med kakovostnejše reprezentance, saj smo Ukrajino premagali dokaj z lahkoto." Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenija je po petih tekmah pri štirih zmagah. Poraz ji je zadala le Hrvaška, ki je bila v Opatiji boljša s 85:81, a so se naši košarkarji naslednji dan proti Ukrajini hitro pobrali (78:67): "Na tekmi z Ukrajino lahko komentiramo le energijo. Preprosto nismo bili pravi. Osredotočenost ni bila prava, kljub temu pa smo dokazali, da spadamo med kakovostnejše reprezentance, saj smo Ukrajino premagali dokaj z lahkoto."

Tudi sam se zaveda, da proti Ukrajini met ni stekel, a ga to ne skrbi: "Proti Hrvaški smo dobro zadevali, proti Ukrajini ne. Verjamem v ekipo. Imamo ogromno strelcev. Sam nisem bil pravi, Blažič išče svoj ritem, Edo (Murić, op. a.) je proti Hrvatom zadeval, proti Ukrajini v prvem polčasu, Anthony (Randolph, op. a.) se je komaj vrnil, Gogi (Goran Dragić, op. a.) je igral le v prvem polčasu ..."

"Morda nam razpored ni bil pisan na kožo, a to ne more biti izgovor"

"Rdeča nit je biti boljši naslednji dan." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Rdeča nit je biti boljši naslednji dan." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Razlog, zakaj je pri metih z razdalje sledil padec, je našel v tekmi s Hrvaško, vendar je novi član Paris-Levallois nemudoma pogledal naprej: "Stremimo k temu, da smo iz dneva v dan boljši. Morda nam na tem turnirju razpored ni bil pisan na kožo, saj smo najprej igrali s Hrvaško, se čustveno izčrpali, in nato igrali z Ukrajino. A to ne more biti izgovor. Zmagi se ne gleda v zobe. Na prvenstvu bomo v sedmih dneh igrali pet tekem. Vse reprezentance so spoštovanja vredne. Z Islandijo smo konec koncev že igrali izenačen polčas. Padcev si ne smemo privoščiti."

Slovenski košarkarji so imeli v ponedeljek dan počitka, se nato v torek spet zbrali, opravili trening, danes pa že odpotovali v Tel Aviv, kjer jih v petek in soboto čakata novi težki preizkušnji proti Izraelu in Turčiji – obe državi bosta gostiteljici EuroBasketa.

"Radi tekmujemo. Izrael je kakovostna ekipa. Vsi vemo, da ima dobre navijače. Turčija je vedno dobra ekipa z ogromno bazo igralcev. Rdeča nit je biti boljši naslednji dan. Gledati moramo naprej in odpravljati napake. Imamo kakovost in to bomo morali prikazati na parketu," je proti naslednjima preizkušnjama pogledal Prepelič.

Ne spreglejte