Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
19.15

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Sani Bečirović Simone pianigiani Karlo Matković Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Četrtek, 7. 9. 2023, 19.15

7 mesecev, 4 tedne

Dobrodelna košarkarska tekma v Stožicah

Cedevita Olimpija odprla vrata in premagala evroligaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Cedevita Olimpija Panathinaikos Karlo Matković | S 17 točkami je bil prvi strelec domače ekipe Karlo Matković. | Foto www.alesfevzer.com

S 17 točkami je bil prvi strelec domače ekipe Karlo Matković.

Foto: www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija se je na četrti pripravljalni tekmi pred novo klubsko sezono prvič predstavila domačemu občinstvu in v Stožicah evroligaški Panathinaikos premagala z 90:78. S 17 točkami je bil prvi strelec domače ekipe Karlo Matković.

Cedevita Olimpija priprave
Sportal Cedevita Olimpija nasula 112 točk

Luka Ščuka | Foto: www.alesfevzer.com Luka Ščuka Foto: www.alesfevzer.com Cedevita Olimpija je na četrti pripravljalni tekmi dosegla tretjo zmago. Tekma je imela tudi dobrodelno noto, saj je šel izkupiček od prodanih vstopnic za prizadete v nedavnih poplavah. A na tekmo v Stožice je prišlo samo okoli dva tisoč ljudi. Navijačem se ni predstavila le precej spremenjena ekipa Cedevite Olimpije (osem novih košarkarjev), temveč tudi novi trener Simone Pianigiani. Ljubljanska ekipa sicer še ni bila v polni postavi, saj manjkajo reprezentanti Jaka Blažič, Zoran Dragić in Gregor Glas, poškodovan pa je Edo Murić, ki bi lahko izpustil večji del sezone. Z nekaj atraktivnimi akcijami je navdušil mladi Luka Ščuka, ki se je po enoletni posoji vrnil v Stožice.

Justin Cobbs | Foto: www.alesfevzer.com Justin Cobbs Foto: www.alesfevzer.com Tekmo so bolje odprli gostje iz Aten, ki so po prvi četrtini vodili za štiri točke, ob polčasu za pet. Zmaji so potek srečanja obrnili v tretji četrtini, ko so povedli za dve točki. Odločilno, dvomestno prednost, pa so si priigrali v uvodnih minutah zadnje četrtine. Končni izid tekme torej 90:78.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Karlo Matković, ki je 17 točkam dodal še osem skokov. Sledil je Amadou Sow (15 točk in sedem skokov), Rok Radović je prispeval 12 točk, Justin Cobbs devet (devet asistenc), izpostavimo še Ščuko, ki je ob osmih točkah pobral še sedem žog v skoku.

Sani Bečirović, nekdanji športni direktor Cedevite Olimpije, zdaj dela za Panathinaikos. Pred tekmo sta se športno pozdravila z direktorjem ljubljanskega kluba Davorjem Užbincem. | Foto: www.alesfevzer.com Sani Bečirović, nekdanji športni direktor Cedevite Olimpije, zdaj dela za Panathinaikos. Pred tekmo sta se športno pozdravila z direktorjem ljubljanskega kluba Davorjem Užbincem. Foto: www.alesfevzer.com

Simone Pianigiani | Foto: www.alesfevzer.com Simone Pianigiani Foto: www.alesfevzer.com Cedevita Olimpija bo tudi v novi sezoni igrala tako v ligi ABA kot v Eurocupu. Tekmovanje začenjajo s superpokalnim turnirjem lige ABA, ko se bodo 18. septembra v Morači v četrtfinalu pomerili z Igokeo. Prvi krog regionalne lige se začne zadnji konec tedna v septembru, ko bo v Ljubljani gostovala Mega. Prvo tekmo evropskega pokala pa bodo zeleno-oranžni odigrali 3. oktobra v Tel Avivu pri Hapoelu.

Cedevita Olimpija Anadolu Efes
Sportal Prenovljena Cedevita Olimpija izgubila z evroligašem
Ne spreglejte