Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 8. 2014,
8.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Slokar Jure Zdovc Goran Dragić Goran Dragić Erazem Lorbek

Nedelja, 17. 8. 2014, 8.08

8 let, 1 mesec

"Če bo z nami, mu bomo pokrili hrbet"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sistemu Jureta Zdovca ima Uroš Slokar bistveno drugačno vlogo, kot jo je imel pri predhodnem selektorju. Poudarja, da je turnir za Litvo zelo pomemben in nekakšen zrelostni preizkus.

Po uspešni sezoni v španskem prvenstvu in postavitvi Jureta Zdovca za selektorja izbrane vrste smo lahko pričakovali, da se bo tudi vloga Uroša Slokarja v izbrani vrsti spremenila, potem ko je lani na domačem EuroBasketu pod vodstvom Božidarja Maljkovića pobiral le drobtine.

"Vedno sem zadovoljen s svojo vlogo, ker sem v reprezentanci. Želja po igri je vedno prisotna, zato nisem zadovoljen, ko ne igram. Letos igram, zato se nimam kaj pritoževati," pravi Slokar.

"Takšne stvari bodo nato na svetovnem prvenstvu in na to se moramo navaditi." S slovensko reprezentanco se pravkar mudi na turnirju v Litvi, kjer se je v soboto proti Novi Zelandiji veselil težke, a pričakovane zmage (80:74). Še kakovostnejša tekmeca bosta naslednja, saj bosta nasproti stali Grčija in domača Litva: "Proti Litvi bo najtežji test, čeprav so tudi Grki izjemno močni, močni bodo pa tudi Brazilci prihodnji teden. Ne igramo v Sloveniji in tudi sodniki bodo tako odreagirali. Takšne stvari bodo nato na svetovnem prvenstvu in na to se moramo navaditi."

Kot ključne stvari na teh treh tekmah v Litvi izpostavlja: "Popraviti moramo tiste stvari, na katere smo se osredotočali v Kranjski Gori. Da vidimo, kako stvari funkcionirajo proti ekipi, ki ne ve, kaj se dogaja, oziroma da mi ne vemo, kaj bodo oni počeli. Če ne bomo dobro odreagirali, bomo morali na enem treningu v Ljubljani nato vse popraviti, da se pripravimo na turnir v Stožicah. Vedno je dober občutek, če zmagaš, zato bomo tudi na zadnjih dveh tekmah skušali zmagati. Je pa pomembneje to, da vidimo, ali se znamo odzvati na stvari, ki smo jih delali narobe. Ali jih lahko popravimo …"

"Potrebujemo ga, ker lahko s svojo kakovostjo veliko pripomore" V Litvi je selektor Jure Zdovc prvič v pripravljalnem obdobju preizkusil tudi Gorana Dragića, ki je z 18 točkami in osmimi podajami igri naše izbrane vrste takoj dal dodatno dimenzijo in tega se zaveda tudi Slokar: "Vsi vemo, kdo je Gogi. Pri Zdovcu je dobro to, da je v igri poudarek na vseh in ne le na enem igralcu. Kajti če se mu kaj zgodi, lahko plačaš ceno. Seveda je poudarek na njem. Potrebujemo ga, ker lahko s svojo kakovostjo veliko pripomore. Morajo biti pa tudi drugi igralci v sistemu uveljavljeni, in to pri Juretu so."

Tudi sam bi rad v reprezentanci na delu videl vrstnika Erazma Lorbka, a ima član Barcelone težave, za katere vsi upajo, da bodo kmalu mimo: "Dokler bo imel občutek in vibracijo drugih ljudi, da je možnost za igro, tudi jaz stojim za tem. Znanje ima, je pa res, da se je kondicijsko težko pripraviti v tako kratkem času, da nato preživiš vse napore. A morate vedeti, da je košarkarska kondicija svoja oblika kondicije, več je kratkih šprintov. Če imaš izkušanje in talent, kar Erazem ima, ti to dosti pomaga v določenih trenutkih. Če bo z nami, mu bomo pokrili hrbet."

Ne spreglejte