Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dino Murić Olimpija Krka reprezentanca Jure Zdovc

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 10.12

8 let

Čas je, da za jeklenega moža postanejo težave preteklost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnja sezona je bila za Dina Murića uspešna. Sicer se ni veselil tako želenega naslova z Unionom Olimpijo, a je bil njen glavni mož, brez katerega je ekipa delovala povsem nebogljeno.

Koliko je Dino Murić pomenil Olimpiji v zaključku prvenstva, smo lahko videli že v polfinalnem obračunu s Heliosom, ko je praktično sam reševal ljubljanski voz. Tudi v finalu proti Krki je bil padec ob njegovem odhodu z igrišča vidno opazen. Učinkovit je bil prav tako v napadu in držal ekipo v boju za naslov prvaka, ki je nato v peti tekmi pripadel Krki.

Čeprav koleno ni bilo takšno, kot bi si povsem želel, je spet stisnil zobe in do zadnjega trenutka pomagal ekipi. Jeklenega moža ni v finalu ustavil niti udarec v predel trebuha ...

Zaradi dobrih iger ga je selektor Jure Zdovc postavil v B-reprezentanco (vodi jo Rado Trifunovič), da si pridobi nekaj reprezentančnih izkušenj, nato pa morda celo v program A-reprezentance, ki jo čaka letos nastop na tretjem svetovnem prvenstvu. A je bilo koleno preveč obremenjeno v sezoni in je zato starejši od bratov Murić izpustil udejstvovanje v B-reprezentanci ter si vzel nekaj časa za počitek.

"S kolenom je boljše. Imel sem naporno sezono in koleno je še malce ranljivo. Imam brazgotino in obrabo patelarnega hrustanca, zato me je bolelo. Bomo videli, kako se bo vse skupaj umirilo," je pred dnevi dejal Murić, ki je imel že dvakrat operacijo kolena.

In prav ta poškodba mu je v preteklosti preprečila, da bi nastopil v dresu članske izbrane vrste. Svoje zdravje bo dal na prvo mesto, a si neizmerno želi nastopiti za reprezentanco: "Bomo videli, če bo koleno vredu. Imam veliko željo, da bi zaigral pod vodstvom Jureta Zdovca, s katerim sva že sodelovala. Želja pri meni ni sporna. Vse je odvisno od kolena."

Če ga bo Zdovc potegnil v reprezentančni ustroj, se lahko zgodi, da bomo na prvenstvu v Španiji gledali trojni bratski tandem. Jasno je, da bosta na Iberskem polotoku nastopila oba Dragića (Goran in Zoran) in Lorbka (Erazem in Domen). Praktično ni bojazni, da ne bi nastopil Edo Murić. In če bi se mu priključil še brat Dino, bi bila Slovenija prvovrstni fenomen.

Ne spreglejte