Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 8. 2016,
18.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Kobe Bryant

Torek, 23. 8. 2016, 18.12

6 let, 6 mesecev

Bryant k novim izzivom naproti: na Kitajskem je vložil 100 milijonov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Foto: Getty Images

Eden najboljših košarkarjev v zgodovini Kobe Bryant v pokoju ne miruje. Odločil se je za novo vlaganje. 100 milijonov ameriških dolarjev (88 milijonov evrov) je vložil na Kitajsko.

Kobe Bryant poudarja, da je najlepši del posla, da ni omejitev kot v ligi NBA, v kateri imajo igralci določeno maksimalno plačo, klubi pa celoten proračun za ekipo.

Nekdanji član Los Angeles Lakers - mesto Los Angeles se je odločilo, da bo jutri (24. 8.) Bryantov dan, saj je v karieri nosil številki 8 in 24 -, se je odločil vložiti novih 100 milijonov dolarjev (88 milijonov evrov) v izobraževanje na Kitajsko. VIPKID je podjetje, ki kitajskim otrokom od petega do dvanajstega leta starosti prek posebne platforme na internetu omogoča izobraževanje s pomočjo kvalificiranih ameriških učiteljev.

"Pomagati otrokom pri učenju in rasti"

Bryant je letos po dvajsetih letih končal kariero, v kateri je med drugim osvojil tudi pet naslovov v ligi NBA. | Foto: Getty Images Bryant je letos po dvajsetih letih končal kariero, v kateri je med drugim osvojil tudi pet naslovov v ligi NBA. Foto: Getty Images Bryant se je s predstavniki VIPKID sestal pred dvema mesecema, po vsega petih minutah poslušanja pa se je skupaj s partnerjem odločil za tovrstno investicijo. "Njihova platforma spreminja stvari. Stremeti moramo k temu, da družbi damo doprinos in pomagamo otrokom pri učenju in rasti," pravi Bryant.

Skupni sklad z investitorjem Jefom Stiblom, imenuje se Bryant Stibel, je v preteklosti že vložil denar v različna podjetja, med njimi tudi v medij The Players Tribune, Scopely (ukvarja se z zasloni na dotik) in LegalZoom (IT podjetje).

Bryant od leta 2013 že sodeluje s Stiblom in vlaga v podjetja. Zdaj, ko je v košarkarskem pokoju, pa bo verjetno še več tovrstnih novic, ob tem pa je dodal: "Kar nekaj košarkarjev se je po končani karieri znašlo v težavah. Nasvet je, naj ne iščejo priložnosti za hiter zaslužek denarja, ampak naj že v času igranja košarke skušajo odkriti, kaj bodo po karieri počeli."

Ne spreglejte