Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
18. 5. 2015,
16.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Olympiacos Pablo Laso

Ponedeljek, 18. 5. 2015, 16.21

7 let, 12 mesecev

Brez čarobne palice skoval načrt za grškega zvezdnika in uspel

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Reala so se po 20 letih znova zavihteli na vrh Evrope. Pablu Lasu je v tretjem poskusu uspelo dokončno sestaviti sestavljanko, na svojo ekipo pa je ponosen tudi Giannis Sfairopoulos.

V zadnjih treh sezonah je Real vedno igral v finalu evrolige, vendar je bil v dveh poskusih poražen na zadnji stopnički. Letos jim je v tretje uspelo prehoditi vse ovire in po zmagi proti Olymapiacosu z 78:59 so se po natanko 20 letih znova veselili evroligaškega naslova, skupni že svojega devetega.

"Nimam veliko besed, zelo sem vesel. Igralci so svoje delo opravili odlično. Vedno poudarjam, kako pomembno je, da so igralci skupaj prava ekipa. In to potrebuješ, ko imaš zvezde. V svojem moštvu imam 13 zvezdnikov in iz tega sem poskušal narediti ekipo. Prvaki smo in ponosen sem. Tudi sam sem le en člen tega moštva. Naslova sem vesel, ker se te ljudje zapomnijo le po lovorikah," je po naslovu žarel trener Madridčanov Pablo Laso.

Španec na klopi Reala sedi četrto sezono, v tem času pa je pred evroligaškim naslovom v Realovo vitrino pripeljal še naslov državnega prvaka in tri pokalne lovorike.

"Še sin mi je dejal, da ni pričakoval, da bomo tako dolgo v Madridu," je na novinarski konferenci po naslovu dejal Laso, ki je pred tem že izgubil dva finala evrolige. Prvega leta 2013 prav proti Olymapiacosu, lani pa jih je po podaljšku premagal Maccabi.

Brez čarobne formule za grškega zvezdnika

Veliko dela so Realovi košarkarji opravili tudi z odličnim zaustavljanjem prvega zvezdnika Olympiacosa Vassilisa Spanoulisa, ki je iz igre zadel le en met in tekmo končal pri skromnih treh točkah.

"Nimam čarobne formule, kako zaustaviti Spanoulisa, da je dosegel le tri točke. Moji igralci so odlično odigrali obrambo na njem in mu niso pustili, da bi prišel v ritem. Vedno smo menjavali igralce na njem in tako se ni mogel navaditi," je Laso razložil idejo, kako zaustaviti 32-letnika, ki je bil eden glavnih junakov Grkov v polfinalnem obračunu proti CSKA.

Veliko razočaranja po porazu v premiernem finalu ni kazal grški strokovnjak Giannis Sfairopoulos, ki je moštvo Olympiacosa pripeljal že na njihov tretji zaključni turnir v zadnjih štirih sezonah. V obeh prejšnjih uvrstitvah so tudi osvojili naslov, tokrat pa so se morali zadovoljiti z drugim mestom.

"Čestitam Realu za naslov po mnogih letih. Igrali so odlično, odlično pa so jih ponesli tudi navijači. V napadu nismo bili na pravi ravni, videlo se nam je, da nismo imeli prave energije. V drugem polčasu je Real z nekaj težko zadetimi meti Carrolla naredil odločilno razliko in po tem se nismo več pobrali," je izpostavil odločilne trenutke tekme, ko je Jaycee Carroll z 11 zaporednimi točkami Realu prinesel občutnejšo prednost, ki je Pirejčani do konca tekme niso več stopili.

Ne spreglejte