Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2012,
12.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zmago Sagadin Košarkarska zveza Slovenije

Petek, 19. 10. 2012, 12.55

6 let, 6 mesecev

Boj za ligo za prvaka se začenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Slovenski košarkarski prvoligaši bodo v soboto vstopili v 22. sezono. Med tistimi, ki so bili lani najvišje uvrščeni, so Helios, Elektra, Zlatorog in Šentjur. Bodo letos enako uspešni?

Po prvem delu, v katerem ni bilo Krke in Uniona Olimpije, je bil lani najvišje uvrščen Helios. Domžalčani so poleti izgubili nosilce igre, še naprej pa se bodo osredotočili na "proizvod" mladih košarkarjev. "V Domžalah nadaljujemo začrtano pot 'produkcijskega centra' mladih košarkarjev. To nam omogočajo tudi izvrstni pogoji. V novo sezono se podajamo z mlado ekipo. Kar 12 košarkarjev šteje med 17 in 20 leti, mozaiku pa smo dodali še štiri starejše, izkušenejše košarkarje. Košarka je igra ponavljanja. Naša ekipa bo morala odigrati še veliko tekem, da slabe navade spremeni v dobre. Pričakujem, da bomo čez kakšne tri mesece že dobra ekipa. Poleti je nekaj naših košarkarjev okrepilo Krko in Union Olimpijo ali pa se podalo v tujino. Veliko naših košarkarjev je sodelovalo tudi v reprezentancah mlajših kategorij. Naš skupen cilj je, da se uvrstimo v ligo za prvaka, tam pa se bomo poskušali boriti za najvišja mesta. V pripravljalnem obdobju smo imeli nekaj manjših težav s poškodbami, a nobena ni bila kritična do te mere, da bi bil potreben operativni poseg. Moramo trdo delati ter napredovati. Čas je na naši strani,"pred začetkom prvenstva pravi izkušeni trenerski maček Zmago Sagadin, ki je imel lani s Heliosom po prvem delu 16 zmag in 2 poraza.

Šporar: Mislim, da smo vodili pri delu z mladimi

S tremi zmagami manj so se lahko pohvalili pri Zlatorogu, ki ima podobne smernice kot Helios. "Pri Zlatorogu že nestrpno pričakujemo začetek nove sezone. S tremi meseci dela nam je znotraj dokaj spremenjene ekipe uspelo vnesti pozitivizem ter delovno vnemo. Fantje so pokazali, da so prava klapa na parketu in zunaj njega. Tudi to je treba, da lahko postanemo še boljši. V novo sezono se podajamo v dobrem stanju, pravi obraz ekipe pa lahko pričakujete čez dva do tri mesece. Liga bo po dolgem času znova tesno izenačena. Sam bom od svojih varovancev zahteval trdo delo med ponedeljkom in petkom, da bomo nato v soboto lahko slavili zmago. Z veseljem lahko povem, da nam je uspelo pravočasno rešiti vse potrebno tudi s Samom Udrihom, ki bo lahko zaigral že v soboto proti Elektri. Upam, da bo v naši ekipi ostal čim dlje, nam pomagal do zmag, mladim pa bo mentor s svojim pristopom, obnašanjem in odnosom do treninga. V Laškem smo vedno imeli visoke cilje in tako bo tudi tokrat. Želimo si nastopiti v ligi za prvaka ter na finalnem turnirju pokala Spar. Nadaljevati si želimo tudi dobro delo z mladimi. Menim, da smo pri tem vodilni v Sloveniji. Navsezadnje nam je uspelo dva mlada igralca pripeljati do evrolige. Tudi v prihodnje bomo delali na tem, da 'ustvarimo' kakšnega novega posameznika ter ga nato 'posadimo' na tržišče," so besede trenerja Miloša Šporarja.

Krašovec obul velike čevlje Gašperja Potočnika

Elektra je doživela med drugim tudi spremembo na trenerskem stolčku. Gašperja Potočnika je nadomestil Sebastjan Krašovec, ki želi nadaljevati lansko uspešno zgodbo. Elektra je bila po prvem delu namreč tretja (12 zmag in 6 porazov), v ligi za prvaka pa ji je vsega ena zmaga zmanjkala za polfinale.

"Po zelo uspešni prejšnji sezoni so tudi pred novim začetkom lige klubski apetiti podobno visoki. Glede na izenačenost prvoligašev bo težko, a dali bomo vse od sebe, da se uvrstimo v ligo za prvaka. V primerjavi s prejšnjo sezono smo izgubili nekaj nosilcev, ki so jih nadomestili mlajši košarkarji. Verjamem, da se bomo uspešno kosali z vsemi ekipami," je dejal Krašovec.

Šentjur letos bolj obrambno usmerjen

Kot zadnji so se v ligo za prvaka lani uvrstili košarkarji iz Šentjurja, ki jim bo tudi v novi sezoni poveljeval Damjan Novaković: "Tudi v Šentjurju je v igralskem kadru pred začetkom nove sezone prišlo do kar nekaj sprememb. Med drugimi se je v svoj domači klub vrnil Stanko Sebič. Opravili smo z relativno dolgimi pripravami. V novi sezoni pričakujem, da bo ekipa nekoliko manj napadalna, a zato toliko boljša v obrambi. Prvi del sezone bo izenačen, a sem prepričan, da sta dve mesti že oddani Heliosu in Zlatorogu. Vsi drugi se bomo tako borili za preostali dve mesti, ki bosta vodili v ligo za prvaka. Po treh letih smo znova prišli do faze, ko se pred začetkom sezone ne ve, kdo bo napredoval v borbe za naslov prvaka in kdo ne. Treba se bo boriti do konca."

Ne spreglejte