Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
26. 6. 2016,
16.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Brooklyn Nets Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Sergio Rodriguez

Nedelja, 26. 6. 2016, 16.52

6 let, 7 mesecev

Sergio Rodriguez ima znova ponudbe iz lige NBA

Bo Luka Dončić ostal brez zvezdniškega soigralca?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Sergio Rodriguez | Foto Sportida

Foto: Sportida

Španski organizator igre Sergio Rodriguez bi se lahko še enkrat vrnil v ligo NBA. Za košarkarja Real Madrida se zanimata Brooklyn Nets in Denver Nuggets.

Soigralec Luke Dončića pri Realu Sergio Rodriguez bi se lahko še enkrat preizkusil v najmočnejši ligi na svetu. Tja so ga vabili že po lanski sijajni sezoni, ko je z Realom osvojil trojno krono, vendar se takrat ni določil za vrnitev v ligo, kjer je igral med letoma 2006 in 2010.

Tudi letošnja sezona je bila za Rodrigueza uspešna, zato zanimanje za 30-letnega organizatorja igre ne čudi. Z Realom se je veselil španskega naslova, ob tem pa je bil z 11 točkami tretji strelec moštva, z nekaj manj kot šestimi podajami pa prvi podajalec španskega prvenstva.

Po prihodu iz lige NBA zasijal v Evropi

Španski organizator igre je nazadnje v ligi NBA igral v sezoni 2009/10, ko je nosil dres New Yorka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Španski organizator igre je nazadnje v ligi NBA igral v sezoni 2009/10, ko je nosil dres New Yorka. Foto: Guliverimage/Getty Images

Odlični podajalec je v ligi NBA v štirih sezonah igral za tri različna moštva. Tri sezone je preživel pri Portlandu, ki so ga leta 2006 po NBA-naboru dobili v dogovoru Phoenixom, nato pa je igral še za Sacramento in New York.

Po prihodu iz lige NBA se je Rodriguez pri Realu uveljavil kot eden najboljših košarkarjev v Evropi in bil izbran za najboljšega igralca v evroligi v letih 2014 in 2015. Ob tem ima tudi zlato medaljo s špansko reprezentanco s svetovnega prvenstva.

Zdaj so se zanj najbolj ogreli pri Brooklyn Nets, ki iščejo novega organizatorja igre. V igri za prestop se omenjata tudi dva prosta ameriška organizatorja igre Rajon Rondo in Jeremy Lin

Ne spreglejte