Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 9. 2021,
10.18

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 15. 9. 2021, 10.18

2 leti, 7 mesecev

Bo Dončić pozdravil francoskega "princa"?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Frank Ntilikina Luka Dončić | Frank Ntilikina in Luka Dončić sta si stala nasproti na olimpijskih igrah v Tokiu ... | Foto Reuters

Frank Ntilikina in Luka Dončić sta si stala nasproti na olimpijskih igrah v Tokiu ...

Foto: Reuters

Onstran Atlantika se govori o prihodu francoskega organizatorja igre Franka Ntilikine, ki je na letošnjih olimpijskih igrah s Francijo osvojil srebrno medaljo, v vrste Dallas Mavericks.

Priznani novinar Marc Stein je sporočil, da naj bi francoski košarkar Frank Ntilikina v kratkem podpisal pogodbo z Dallas Mavericks. 23-letni organizator igre je bil že pred štirimi leti želja kluba iz Teksasa, vendar so bili na naboru lige NBA prekratki. Tik pred njimi so ga kot osmega po vrsti vzeli New York Knicks, pri katerih je preživel zadnja leta. Dallas je tisto leto na naboru kot devetega po vrsti vzel Dennisa Smitha Jr., ki je od letošnjega leta član Detroit Pistons.

Ntilikina je letos pobližje spoznal morebitnega novega soigralca Luko Dončića, s katerim imata zgodovino že iz lige NBA, ko sta si zrla iz oči v oči. Francoski princ, kot ga kličejo, je namreč v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu proti Sloveniji igral sedem minut ter se po izjemno razburljivi končnici in tesni zmagi z 90:89 veselil uvrstitve v veliki finale, v katerem je Francija nato izgubila proti ZDA in si prislužila srebrno odličje.

... in tudi že v ligi NBA. | Foto: Reuters ... in tudi že v ligi NBA. Foto: Reuters

V reprezentančnem okolju je prav tako osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu 2019, v mlajših kategorijah pa pomagal galskim petelinom do zlatih medalj na evropskih prvenstvih do 16 in 18 let – med drugim je bil najkoristnejši košarkar prvenstva.

V prvih treh sezonah lige NBA je v povprečju na parketu prebil dobrih 20 minut ter v tem času zbral šest točk, tri asistence in dva skoka. V zadnji je bil potisnjen v drugi plan, saj je na tekmo dobival le še deset minut priložnosti za igro.

Ne spreglejte