Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
12. 11. 2013,
20.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 12. 11. 2013, 20.41

7 let, 12 mesecev

Anagonye ne bo pokroviteljski do Olimpije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sredo bodo Union Olimpiji nasproti stali košarkarji Paris Levalloisa. Pod koši se bodo morali izbranci Aleša Pipana boriti tudi z nekdanjim Zmajem Aloysiusom Anagonyem.

Letošnja sezona se ni začela po željah francoskega predstavnika. Paris Levallois je namreč na prvih štirih tekmah eurocupa slavil le enkrat zmago. V zadnjem krogu je namreč premagal Asvel pred domačimi navijači. Nič kaj boljše stanje ni v francoskem prvenstvu, kjer je na skromnem trinajstem mestu z dvema zmagama in štirimi porazi.

A številke ne smejo zavajati, saj se lahko Paris Levallois pohvali z dvema zaporednima zmagama. V domačem prvenstvu je v soboto celo na gostovanju po podaljšku premagal evroligaški Strasbourg z 89:88. Najboljši posameznik je bil z 19 točkami Daniel Ewing, ki je v karieri igral dve leti v ligi NBA za Los Angeles Clippers.

Dobrih dvajset minut na tekmo pa igra tudi Olimpijinim navijačem dobro poznani Aloysis Anagonye. Košarkar, ki ima tako nigerijski kakor tudi ameriški potni list, je za ljubljanski klub igral v sezonah 2003/04 in 2010/11 ter pustil pečat v Ljubljani. Zdaj se je za kratek čas znova ustavil v Stožicah, kjer bo skušal v sredo pomagati ekipi do zmage v eurocupu.

Sicer pa Parižani nimajo izrazitega strelca, ki bi izstopal. Kar štirje košarkarji dosegajo po več kot deset točk na tekmo, najbolj učinkovit pa je Francoz Andrew Albincy, ki na tekmo dosega 12 točk, soigralcem dodeli 7,3 podaje, zbere pa še 3,5 skoka na tekmo. Konec oktobra se je ekipi priključil še Američan Elton Brown, lani član Crvene zvezde, ki iz tekme v tekmo postaja vse bolj nevaren. V eurocupu je ravno on najboljši posameznik. Na dveh tekmah je v povprečju v vsega 17 minutah dosegel po 12 točk in 7 skokov.

Sicer pa je bila ekipa dodobra prevetrena poleti. V njej ni več na primer francoskega reprezentanta Antoina Diota, ki se je v Sloveniji septembra veselil naslova evropskih prvakov. Z njegovo pomočjo je Paris Levallois maja osvojil francoski pokal, v državnem prvenstvu pa zasedel dvanajsto mesto.

Ne spreglejte