Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 9. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Klemen Prepelič Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Slovenija Anthony Randolph EuroBasket 2017

Nedelja, 10. 9. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Američan je vesel, da ga je Slovenija tako sprejela

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Anthony Randolph | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Od prvega dne sem imel podporo soigralcev, trenerjev, zveze in tudi države. Sprejeli so me z odprtimi rokami," je Američan Anthony Randolph popihal na dušo Slovencev. V naši izbrani vrsti ni zato, da bi si polnil statistiko, ampak ga zanima ekipni uspeh na evropskem prvenstvu, osredotočen pa je zlasti na igro v obrambi. Izpostavil je vlogo kapetana Gorana Dragića.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

Pri zmagi z 79:55 v osmini finala proti Ukrajini je dosegel 21 točk, bil dobro razpoložen v obrambi, a naturalizirani košarkar v slovenski reprezentanci Anthony Randolph ni dejal, da je bila to zanj najboljša predstava v dresu Slovenije.

"Ne bi rekel, saj nisem bil dober pri skoku. Na srečo sem bil tokrat pri metu. Vsi vedo, da v košarki ni vedno tako. In če samo zadevaš, še ne pomeni, da si imel dobro tekmo," je povedal Randolph, ki je zbral tri skoke in dve blokadi ter dodal, na kaj je osredotočen: "Obramba je glavna stvar. Imamo odlične branilce, ki opravijo glavnino dela v napadu. Ne glede na to, ali zadevam svoje mete ali ne, je obramba tista stvar, ki jo lahko nadzorujem. Ob tem poskušam čim več komunicirati s soigralci."

O temelju obrambnih moštev

Proti Ukrajini mu je steklo v napadu. Z 21 točkami je bil najboljši strelec. | Foto: Vid Ponikvar Proti Ukrajini mu je steklo v napadu. Z 21 točkami je bil najboljši strelec. Foto: Vid Ponikvar Slovenski navijači so čakali, kdaj se mu bo odprlo tudi v napadu, potem ko v skupinskem delu v Helsinkih ni imel povsem mirne roke. "Se zgodi …" pravi Randolph.

Tako kot vsi v reprezentanci je tudi on po zmagi v osmini finala proti Ukrajini izpostavil obrambo, ki je ključnega pomena. "Naša obramba je na evropskem prvenstvu resnično dobra. Tu ima veliko zaslug trenerski štab, saj vsak posameznik dobi ogromno informacij o tistem nasprotniku, ki ga bo pokrival. Vsakič delajo pozno v noč in zares poskrbijo za vsako podrobnost. Včasih je informacij še preveč, a to je lahko le pozitivno. To, da smo igralci zares povezani, nam na igrišču omogoča, da dobro komuniciramo. To je temelj dobrih obrambnih moštev."

"Sprejeli so me z odprtimi rokami"

"On je eden od vodilnih štiric na prvenstvu in proti Ukrajini je pokazal, da spada v evropsko elito," pravi Klemen Prepelič. | Foto: Vid Ponikvar "On je eden od vodilnih štiric na prvenstvu in proti Ukrajini je pokazal, da spada v evropsko elito," pravi Klemen Prepelič. Foto: Vid Ponikvar Izpostavlja, da lahko Slovenija s takšno obrambo pride daleč, zato mu ni bilo pomembno, kdo ji bo stal nasproti v torkovem četrtfinalu. Zdaj je po visoki zmagi v osmini finala postala Latvija, ki je s 100:68 premagala Črno goro.

Američan je letos zapolnil mesto naturaliziranega košarkarja, ki je v zadnjih letih pripadalo Alenu Omiću. Član Real Madrida je vesel, kako so ga v moštvu sprejeli. "Odlično sem se vklopil v slovensko reprezentanco. Od prvega dne sem imel podporo soigralcev, trenerjev, zveze in tudi države. Sprejeli so me z odprtimi rokami. Na igrišču le dokazujemo, kakšno kemijo smo ustvarili v slačilnici."

 

Klemen Prepelič o Anthonyju Randolphu

"Anthony nam je povedal, da poletja ni žrtvoval za to, da bi si prišel polnit statistiko v slovenski reprezentanci. Zanima ga odmeven rezultat. On je eden od vodilnih štiric na prvenstvu in proti Ukrajini je pokazal, da spada v evropsko elito."

Randolph s prstom pokazal na Dragića

Američan izpostavlja dobro kemijo ter obrambo, ki bo morala biti tudi v nadaljevanju prava. | Foto: Vid Ponikvar Američan izpostavlja dobro kemijo ter obrambo, ki bo morala biti tudi v nadaljevanju prava. Foto: Vid Ponikvar Vesel je, da je del slovenske reprezentance in da lahko igra z Goranom Dragićem, ki je pravi vodja tako na parketu kakor tudi zunaj njega: "Goran opravlja odlično delo kot kapetan in resnično stalno skrbi, da delujemo kot moštvo. Na parketu je naš vodja, zunaj parketa pa je poskrbel, da smo se igralci povezali. Da se dobro razumemo, je vidno tudi na igrišču, saj smo v vsakem trenutku sproščeni, ne glede na to, koga selektor pošlje na parket. Nihče ni sebičen."

Veliko zaslug za to, da se je Američan lažje vklopil v reprezentanco, ima njegov klubski soigralec Luka Dončić. Ta je bil proti Ukrajini streljaj od trojnega dvojčka (14 točk, deset skokov in šest asistenc): "Ko bo Luka še napredoval, bodo trojni dvojčki nekaj povsem običajnega. Nasprotniki se ga začenjajo bati."

Član Real Madrida bo tudi v četrtfinalu najprej stavil na dobro delo v obrambi, saj poudarja, da mora biti ta osnova, da lahko Slovenija seže po najvidnejših uvrstitvah.

Ne spreglejte