Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
13.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,40

1

Natisni članek

Sacramento Kings Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 13.06

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić in nove govorice o selitvi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,40

1

Foto: Getty Images

V košarkarski ligi NBA se je spet začelo pojavljati ime Gorana Dragića v povezavi z odhodom iz Miami Heat. Ali bo kapetan slovenske reprezentance v tej sezoni odšel iz Vročice, bo moralo biti znano najpozneje do 23. februarja, ko je v ligi NBA konec prestopnega roka. V tem trenutku naj bi Miami zanj postavil previsoko ceno.

Statistika Gorana Dragića v decembru je bila hvale vredna. Na tekmo je v povprečju dosegal 21,1 točke in 6,7 podaje (19 točk, 6,6 podaje in 3,8 skoka v celotni sezoni). Njegovi osebni dosežki so se dvignili, a kaj, ko Miami redko prihaja do zmag. Enajst jih ima le na svojem računu, na katerem je tudi 28 porazov.

Sezona je za Vročico že izgubljena. Končnica je le pobožna želja, zato v glavi predsednika Pata Rileyja zagotovo švigajo misli sem ter tja, da bi za prihodnjo sezono zagotovil konkurenčnejšo moštvo.

Večkrat je že poudaril, da ga zanima dober položaj na naboru za novince in pomlajevanje ekipe. Prav tako se govori, da bi rad naredil nekaj več prostora v klubskem proračunu in poleti pripeljal kakšno zveneče ime.

Kapetan slovenske reprezentance se je že pred začetkom sezone pojavil v raznoraznih kombinacijah, da bi zapustil klub, a je ostal v upanju, da bo Miamiju v sezoni le steklo. A se ta scenarij ni zgodil.

Spet se omenja Sacramento

V zadnjem obdobju igra Goran Dragić zelo dobro. | Foto: Getty Images V zadnjem obdobju igra Goran Dragić zelo dobro. Foto: Getty Images Tudi Goran naj bi bil, kot poročajo onstran luže, pripravljen na pogovore, a naj bi Miami, kot pravi novinar ESPN Marc Stein, postavil zanj visoko izhodiščno ceno.

Pred sezono se je omenjala menjava Goran Dragić-Rudy Gay, v kateri bi ob Miamiju sodelovali Sacramento Kings.

Kralji so se spet pojavili v igri, saj si želijo vstopiti v končnico, manjka pa jim pravi organizator igre. Govori se, da bi Sacramento za Dragića na Florido poslal Darrena Collisona in Gaya.

Druga govorica je povezana s Chicago Bulls - Rajon Rondo, Bobby Portis in možnost izbire v prvem krogu nabora, k Bikom pa bi šel ob Dragiću še Dion Waiters.

Datum, do katerega lahko Miami Dragića zamenja, je 23. februar. Je pa res, če bo odšel v kakšen drug klub, bo s seboj prinesel težek nahrbtnik. Njegova plača v tej sezoni namreč znaša 15, v prihodnji 16 milijonov evrov, v sezoni 2018/19 mu pripada še milijon več, v sezoni 2019/20 pa bo lahko vzel plačo 18 milijonov evrov, ali pa se bo predčasno pogodil za novo dolgoročno pogodbo.

Ne spreglejte