Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 6. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Unicaja Malaga EuroBasket 2017 reprezentanca Alen Omić

Torek, 6. 6. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Alen Omić se ne obremenjuje z zadevo tujec v reprezentanci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Alen Omić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Za košarkarja Alena Omića se je sezona končala na neprijeten način. Real Madrid je ekspresno, s 3:0, preskočil njegovo Unicajo Malago, na zadnji tekmi pa soigralcem zaradi rahle poškodbe rame ni mogel pomagati. Kljub temu je zadovoljen z opravljenim delom v Malagi, ki bi ga rad nadaljeval tudi v prihodnje. Prav tako bi rad pomagal izbrani vrsti Slovenije, vendar ni vse odvisno od njega.

Širši seznam selektorja Igorja Kokoškova

Pred nedeljsko tretjo tekmo polfinala španskega prvenstva med Unicajo Malago in Real Madridom je Alen Omić želel vzeti protibolečinsko injekcijo in kljub poškodbi rame pomagati ekipi. Po posvetu s klubskim zdravnikom je tekmo raje izpustil.

Njegovo moštvo je bilo na dobri poti, da na tretji tekmi pred domačim občinstvom premaga Real Madrid, a je ta v zadnji četrtini tudi po zaslugi našega Luke Dončića izenačil in si v končnici tekme priigral prednost, ki je ni izpustil iz rok. Kraljevi klub se je tako ekspresno, s 3:0 v zmagah, uvrstil v finale, kjer mu bo nasproti stala ekipa Valencie ali Baskonie.

"Sezone nismo hoteli končati tako, sicer pa smo z opravljenim zadovoljni. Osvojili smo Eurocup."

"Iskreno povedano ne morem reči, da smo zadovoljni. Sezone nismo hoteli končati s porazom proti Realu z 0:3. Čutim, da se je ekipa na zadnji tekmi maksimalno trudila, da bi zmagala in nato v torek poskušala izsiliti odločilno peto tekmo. Razpletlo se je drugače," je o koncu sezone sprva dejal Omić.

Je pa zato zadovoljen z vsem opravljenim v glavnem mestu Andaluzije. S soigralci je osvojil Eurocup in Unicaji pomagal priigrati vstopnico za elitno evroligo: "Ko sem prišel v Malago, sem se prerodil (sezono je začel pri turškem Anadolu Efesu, nato pa kot posojen košarkar odpotoval v Malago, op. a.). Trener mi je dal veliko priložnosti, ekipa je dihala kot eno. Tu bi rad igral tudi v prihodnji sezoni."

Bo še naprej imel vlogo naturaliziranega košarkarja ali bodo šli na KZS v drugo smer?

Rad bi pomagal slovenski reprezentanci, vendar še vedno obstaja negotovost glede skrivnostnega tujega košarkarja. | Foto: Vid Ponikvar Rad bi pomagal slovenski reprezentanci, vendar še vedno obstaja negotovost glede skrivnostnega tujega košarkarja. Foto: Vid Ponikvar V polfinalu španskega prvenstva mu je nasproti stal tudi eden od mogočih kandidatov za naturaliziranega košarkarja v naši izbrani vrsti. Anthony Randolph je eden tistih mož, ki ga omenjajo. Selektor naše izbrane vrste Igor Kokoškov sicer nobenega novega naturaliziranega košarkarja ni postavil na širši seznam, a ga lahko še dopolni, zato zgodba s skrivnostnim tujcem še ni izključena.

"Ne oziram se na to. Ne slišim nič. Igram za slovensko reprezentanco. Nimam se časa ukvarjati s tem, kaj pravijo drugi. Zdaj sem imel veliko tekem in bil z mislimi pri Unicaji. S tem se ne obremenjujem," je o tem povedal Omić, ki je imel v zadnjih letih vlogo naturaliziranega košarkarja.

Zdaj je v nezavidljivem položaju. Če bodo na Košarkarski zvezi Slovenije dejansko angažirali novega naturaliziranega košarkarja, zanj ne bo prostora, saj ima lahko vsaka reprezentanca le enega košarkarja z zvezdico. "Če bom povabljen, bom prišel. To ni moja odločitev. To je odločitev strokovnega štaba. Zdrav sem. Imam le majhno težavo z ramenom, sicer je vse v redu," je pogovor končal Omić.

Ne spreglejte