Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
15. 9. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,90

5

Natisni članek

Alen Omić EuroBasket 2017

Petek, 15. 9. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Alen Omić: Boli me, da nisem del te pravljice

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,90

5

"Fantje, vzemite, kar vam pripada. To pa je zlata kolajna," košarkarski reprezentanci sporoča Alen Omić, bosanski košarkar s slovenskim potnim listom, ki je zaradi naturalizacije Anthonyja Randolpha ostal brez mesta v izbrani vrsti.

Alen Omić | Foto: Sportida Foto: Sportida

Slovenijo je po četrtkovi polfinalni zmagi nad Španijo in uvrstitvi v veliki finale zajela košarkarska evforija. Osem zaporednih zmag na EuroBasketu 2017, h katerim je zelo pomemben delež prispeval tudi po hitrem postopku "poslovenjeni" Anthony Randolph, je dodobra zmanjšalo število nasprotnikov naturalizacije. Alen Omić, ki je do Američanovega prihoda zapolnjeval mesto tujega košarkarja s slovenskim potnim listom, pa razumljivo še vedno ne skriva razočaranja.

"Seveda me boli, da nisem del te zgodbe, pravzaprav pravljice. Za slovensko reprezentanco sem igral sedem let. Vedno sem bil na voljo. Zato mi ni vseeno, da nisem član te ekipe. Vem, da bi lahko s fanti vzel to kolajno in jo obesil v svojo vitrino. A to je življenje. Grem naprej. Star sem 25 let. Še vedno se bom boril," pripoveduje 216 centimetrov visoki center iz Tuzle.

S cmokom v grlu: "Fantom privoščim." | Foto: Vid Ponikvar S cmokom v grlu: "Fantom privoščim." Foto: Vid Ponikvar "Slovenija, zlato bo vaše!"

Kljub razočaranju ob izpadu iz reprezentance, za katero lahko zaigra zgolj en naturaliziran košarkar, pa Omić, sicer nekdanji član Črnomlja, Olimpije in Zlatoroga, podrobno spremlja dogajanje na EuroBasketu 2017. "In navijam za Slovenijo," dodaja novopečeni član jeruzalemskega Hapoela, navdušen nad dejstvom, da bo četa Igorja Kokoškova v nedeljo osvojila kolajno. Vsaj srebrno.

"Kolajna naj bo zlata! Zaslužijo si jo. Lepo jih je gledati. Kako letijo … Čestitke! Naj bodo fantje srečni in zadovoljni," pravi Omić in dodaja: "Ne najdem besed, s katerimi bi opisal slovensko igro. Lahko pa rečem, da sem pričakoval kakovostne igre. Navsezadnje sta se izjemnemu Goranu Dragiću letos pridružila Anthony Randolph in Luka Dončić. Ko ima ekipa takšne nosilce, je lažje tudi preostalim."

Vrnitev na parket

Ker letos ni član reprezentance, za katero je nastopil na devetnajstih uradnih tekmah, je s svojimi mislimi že pri klubski sezoni. Potem ko si je lani kruh služil pri Anadolu Efesu in Unicaji iz Malage, je poleti prestopil v Hapoel iz Jeruzalema, s katerim bo nastopil tudi v EuroCupu.

"Prav danes bom po treh mesecih in pol prvič stopil na parket ter zaigral na prvi tekmi turnirja v Španiji. Veselim se tega. Veselim se tudi sezone, od katere si lahko veliko obetamo. Hapoel ima odlično ekipo. Tu so Austin Daye, Tarence Kinsey, Yotam Halperin … Ko se bomo uigrali, bomo zelo močni," poudarja Alen Omić.

Ne spreglejte