Znane vse ekipe za svetovno prvenstvo

Mednarodna kolesarska zveza je objavila dokončen seznam kolesarskih ekip, ki se bodo na letošnjem svetovnem prvenstvu premierno pomerile v ekipnem kronometru.
Znane vse ekipe za svetovno prvenstvo

Na seznamu petdesetih ekip, ki se bodo 16. septembra pomerile v kronometru na dobrih 53 kilometrov dolgi trasi, je tudi slovenska ekipa Adria Mobil. Poleg ekip s Pro Team licenco bodo na tej preizkušnji nastopile tudi ekipe s Profesionalno kontinentalno in Kontinentalno licenco. Z lestvice točkovanja dirk evropskega koledarja ima pravico nastopa prvih dvajset ekip na lestvici. Poleg omenjenih dvajsetih ekip ima na prvenstvu pravico in dolžnost nastopiti tudi vseh 18 ekip s Pro Team licenco. Sledijo še najboljše ekipe v točkovanju dirk na ostalih kontinentih. Z lestvice Oceanija Toura in Afrika Toura bo lahko nastopila le prvouvrščena ekipa, medtem ko bo z lestvice Azija in Amerika Toura nastopilo prvih pet ekip na lestvici.

Znane so tudi kvote posameznih držav za cestno dirko in posamičen kronometer. Na najbolj pomembni cestni dirki članov bodo imele reprezentance Španije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Avstralije, Nizozemske, Francije in Amerike na štartu devet kolesarjev. Sledijo Kolumbija, Nemčija, Češka in Slovenija s sedmimi kolesarji ter Slovaška, Švica, Maroko, Argentina, Japonska, Rusija, Poljska in Ukrajina s šestimi kolesarji. Vse ostale države, ki so se kvalificirale za nastop na prvenstvu, bodo na slednjem lahko nastopile z manjšim številom kolesarjev. Pravico nastopa ima 53 držav. Trenutno je 47 držav kvalificiranih za cestno dirko mlajših članov. Na slednji bo imela Slovenija vsaj 5 kolesarjev, medtem ko je maksimalno število članov reprezentance v tej kategoriji šest. Ali bo imela Slovenija na štartu cestne dirke šest mlajših članov bo znano 1. septembra, ko bo znana končna lestvica pokala narodov. Na sporedu bo namreč še etapna dirka Tour de l'Avenir, ki se konča tega dne. Prvih pet reprezentanc na lestvici bo imelo pravico nastopa s šestimi kolesarji. Slovenija je pred to dirko na 4. mestu. V tej kategoriji imajo že zagotovljeno mesto v posameznih reprezentancah kolesarji, ki so osvojili naslov prvaka na posameznih kontinentih. Evropski prvak je Jan Tratnik, ki ima tako zagotovljeno mesto v reprezentanci za nastop na prvenstvu. Pri ženskah lahko Slovenijo zastopajo tri kolesarke, pri mladincih pet kolesarjev, ter štiri mladinke (imamo le eno). V posamičnem kronometru lahko Slovenijo v vseh kategorijah zastopata dva predstavnika oz. predstavnici.

Ekipe, ki bodo lahko nastopile na ekipnem kronometru, 16. 9.:

World Team:

Ag2r-La Mondiale (Fra), Astana (Kaz), BMC Racing (ZDA), Euskaltel-Euskadi (Špa), FDJ-BigMat (Fra), Garmin-Sharp (ZDA), Katjuša (Rus), Lampre-ISD (Ita), Liquigas-Cannondale (Ita), Lotto-Belisol (Bel), Movistar (Špa), Omega Pharma-Quick Step (Bel), Orica-GreenEdge (Avs), Rabobank (Niz), RadioShack-Nissan (Luk), Sky (VB), Saxo Bank-Tinkoff Bank (Dan), Vacansoleil-DCM (Niz).

Evropa Tour:

Saur-Sojasun (Fra), Acqua & Sapone (Ita), Itera-Katjuša (Rus), Argos-Shimano (Niz), Cofidis (Fra), Endura Racing (VB), Team NetApp (Nem), Adria Mobil (Slo), Bretagne-Schuller (Fra), Europcar (Fra), Androni Giocattoli-Venezuela (Ita), Leopard-Trek (Luk), Colnago-CSF Inox (Irs), Rabobank Continental (Niz), An Post-Sean Kelly (Bel), Topsport Vlaanderen-Mercator (Bel), RusVelo (Rus), CCC Polsat-Polkowice (Pol), Caja Rural (Špa), Farnese Vini-Selle Italia (VB).

Afrika Tour:

MTN Qhubeka (JAR).

Amerika Tour:

Funvic-Pindamonhangaba (Bra), UnitedHealthcare (ZDA), Team Optum Presented by Kelly Benefit Strategies (ZDA), Real Cycling (Bra), Team Type 1-Sanofi (ZDA).

Azija Tour:

Terengganu Cycling Team (Mal), Team Nippo (Jap), Champion System (Kit), Tabriz Petrochemical (Ira), Asian Cycling Team (Jap).

Oceanija Tour:

Team Jayco-AIS (Avs).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano