Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2012,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 17. 8. 2012, 22.17

8 let

Znane vse ekipe za svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mednarodna kolesarska zveza je objavila dokončen seznam kolesarskih ekip, ki se bodo na letošnjem svetovnem prvenstvu premierno pomerile v ekipnem kronometru.

Na seznamu petdesetih ekip, ki se bodo 16. septembra pomerile v kronometru na dobrih 53 kilometrov dolgi trasi, je tudi slovenska ekipa Adria Mobil. Poleg ekip s Pro Team licenco bodo na tej preizkušnji nastopile tudi ekipe s Profesionalno kontinentalno in Kontinentalno licenco. Z lestvice točkovanja dirk evropskega koledarja ima pravico nastopa prvih dvajset ekip na lestvici. Poleg omenjenih dvajsetih ekip ima na prvenstvu pravico in dolžnost nastopiti tudi vseh 18 ekip s Pro Team licenco. Sledijo še najboljše ekipe v točkovanju dirk na ostalih kontinentih. Z lestvice Oceanija Toura in Afrika Toura bo lahko nastopila le prvouvrščena ekipa, medtem ko bo z lestvice Azija in Amerika Toura nastopilo prvih pet ekip na lestvici.

Znane so tudi kvote posameznih držav za cestno dirko in posamičen kronometer. Na najbolj pomembni cestni dirki članov bodo imele reprezentance Španije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Avstralije, Nizozemske, Francije in Amerike na štartu devet kolesarjev. Sledijo Kolumbija, Nemčija, Češka in Slovenija s sedmimi kolesarji ter Slovaška, Švica, Maroko, Argentina, Japonska, Rusija, Poljska in Ukrajina s šestimi kolesarji. Vse ostale države, ki so se kvalificirale za nastop na prvenstvu, bodo na slednjem lahko nastopile z manjšim številom kolesarjev. Pravico nastopa ima 53 držav. Trenutno je 47 držav kvalificiranih za cestno dirko mlajših članov. Na slednji bo imela Slovenija vsaj 5 kolesarjev, medtem ko je maksimalno število članov reprezentance v tej kategoriji šest. Ali bo imela Slovenija na štartu cestne dirke šest mlajših članov bo znano 1. septembra, ko bo znana končna lestvica pokala narodov. Na sporedu bo namreč še etapna dirka Tour de l'Avenir, ki se konča tega dne. Prvih pet reprezentanc na lestvici bo imelo pravico nastopa s šestimi kolesarji. Slovenija je pred to dirko na 4. mestu. V tej kategoriji imajo že zagotovljeno mesto v posameznih reprezentancah kolesarji, ki so osvojili naslov prvaka na posameznih kontinentih. Evropski prvak je Jan Tratnik, ki ima tako zagotovljeno mesto v reprezentanci za nastop na prvenstvu. Pri ženskah lahko Slovenijo zastopajo tri kolesarke, pri mladincih pet kolesarjev, ter štiri mladinke (imamo le eno). V posamičnem kronometru lahko Slovenijo v vseh kategorijah zastopata dva predstavnika oz. predstavnici.

Ne spreglejte